E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDEAŞ'ın üst düzey yetkilisi yakalandı---

DEAŞ'ın üst düzey yetkilisi yakalandı

DEAŞ'ın üst düzey yetkilisi yakalandı
25 Eylül 2023 - 21:24 borsagundem.com

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Suriye'nin kuzeyinde yapılan operasyonda DEAŞ'lı Ebu Halil el-Fadani'nin yakalandığını duyurdu

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'de düzenlediği operasyonda DEAŞ terör örgütünün üst düzey isimlerinden birini yakaladı. CENTCOM, operasyonda terör örgütü DEAŞ'ın Suriye operasyonlarından sorumlu olan Ebu Halil El Fadani'yi yakaladıklarını duyurdu.

DEAŞ'IN SURİYE KOLUNDAN SORUMLUYDU

ABD'nin terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonları devam ediyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeyine 23 Eylül'de düzenlenen helikopter destekli askeri operasyonda terör örgütü DEAŞ'ın üst düzey yetkililerinden Ebu Halil el-Fadani'nin yakalandığı duyurularak, operasyonda hiçbir sivilin öldürülmediği veya yaralanmadığı vurgulandı. Fadani'nin DEAŞ'ın Suriye'deki operasyonlarından sorumlu olduğu belirtildi.

"DEAŞ'IN KALICI YENİLGİYE UĞRATILMASI KONUSUNDA KARARLILIĞIMIZ SÜRÜYOR"

CENTCOM Sözcüsü Yarbay Troy Garlock, "El Fadani gibi DEAŞ'lıların yakalanması, teröristleri savaş alanından tespit etme, hedefleme ve uzaklaştırma yeteneğimizi artırıyor. CENTCOM, DEAŞ'ın kalıcı yenilgiye uğratılması konusunda kararlılığını sürdürüyor" dedi.

BM'den 'DEAŞ' açıklaması

 

Pakistan'daki bombalı saldırıyı DEAŞ üstlendi

 

Lafarge'ın DEAŞ'a finansman sağlamasında istihbarat parmağı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KARTAL26 Eylül 2023 09:49

    Ne DEAŞ, ne PKK, Ne YPG si kardeşim bunların ve tün terör örğütlerini kurup silahlandıran kullan kendileri değil mi.Bu adamı yakaladık derler alıp götürürler ülkelerine kral gibi yaşatırlar yada başka bir yerde yada ukrayna gibi yerlerde kullanırlar.