E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan 'çift sandık' değerlendirmesi---

Davutoğlu'ndan 'çift sandık' değerlendirmesi

Davutoğlu'ndan 'çift sandık' değerlendirmesi
15 Aralık 2015 - 06:39 borsagundem.com

Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı'nın 2 ayrı referandum önesini değerlendirdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa ve başkanlık sistemi için ayrı referandum yapılması önerisini dün A Haber’de katıldığı programda değerlendirdi:

GÖNÜL İSTER Kİ

“İki referandum ve farklı yöntemler, bunların hepsi konuşulabilir. Ama TBMM’nin aldığı karar da milletin kararıdır. Gönül ister ki TBMM’de uzlaşma sağlansın ve referanduma gitmeye bile gerek kalmasın. Hep beraber anlaşalım, millet bundan memnun olur. Ama diyelim ki o olmadı, millete gidilir tabii. Bu sistemin değişmesi de bu sistemin içinden olacak. Bu anayasaya bağlılık yemini etmişiz, bu anayasayı işleteceğiz, mecburen. Sayın Cumhurbaşkanımız, başbakanlık yaptığı için bütün hukuki sorumluluğun bakanlar ve başbakanlar üzerinde olduğunu biliyorlar. Ama yeni bir sistem kuracaksak bu sistem net olmalı. Ben karma hiçbir sistemin olumlu sonuç getireceğini düşünmüyorum. Benim tercihim; pür, net... Yetki ve sorumluluk dağılımının net olduğu bir sistem. Şu anda dikkati dağıtmamak lazım.”

 Askeri varlığın yeniden tanzimi

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Başika’daki askerlerin yer değiştirmesini dün A Haber’de şöyle değerlendirdi: “Irak’ta attığımız her adımı mümkün olduğu kadar Irak yönetimiyle istişare etmeye özen gösterdik. Askeri gereklilikler neyse onu yaptık. Askeri bir tehdit varsa bunun için güç kaydırdık. Güvenlik tehdidinin durumuna göre de yeniden tanzim için gerekli adımları da attık. Yeniden tanzimden kastım şudur; bir tehdit sözkonusu olduğunda takviye yapılır, tehdidin dozu düştüğünde takviye başka yere kaydırılır. Ama nihai vaziyette oradaki faaliyet devam eder. Şu anda atılan adım da bir yeniden tanzim, oradaki askeri varlığımızın yeniden düzenlenmesi şeklinde.Genelkurmayımıza verdiğimiz talimat açıktır; askeri gereklilik neyse onu yapın; ne fazla ne eksik. (Peşmergeye eğitim görevi) O devam ediyor. Nereye çekildi, ne oldu, bunlar belli bir askeri mahremiyet içinde yürüyen faaliyetler. Bazen tahkim, bazen yeniden tanzim. Şartlar son derece dinamik, şartlar ne gerektiriyorsa o yapılır.” 

Gidin Mısır’a bakalım

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye yarı açık cezaevine döndü” sözlerine tepki gösterdi“Bu ifade doğru değil. Sayın Kılıçdaroğlu bunu muhalefet yapmak için söylüyor olabilir. Ama böyle bir hususu kabul etmemiz mümkün değil. Allah aşkına hangi yarı açık cezaevinden bahsediliyor ki! Halkın yüzde 85’i seçime katılmış, yüzde 97 temsil oranı oluşmuş. Gidin Mısır’da seçim yapın bakalım. Mısır’da kaç seçime katılım oranı biliyor musunuz? Yüzde 5 civarında. Zorlayarak yüzde 14’e çıkarmaya çalıştılar.

DAHLİMİZ OLMADI

Son iki gazetecinin tutuklanmasında da öncekilerde de hiçbir şekilde dahlimiz olmamıştır. Yargı, bağımsızlığı içinde gerekli kararları alır. Basın mensuplarına dönük uygulamalarda her zaman daha özgürlükçü bir tutum takınalım ama herhangi bir vatandaş kesimine özel ayrıcalık getirilmesi hukuk ilkesi açısından doğru değil.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)