E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDanimarkalı tanker şirketi Torm, tüm Kızıldeniz geçişlerini durdurdu---

Danimarkalı tanker şirketi Torm, tüm Kızıldeniz geçişlerini durdurdu

Danimarkalı tanker şirketi Torm, tüm Kızıldeniz geçişlerini durdurdu
12 Ocak 2024 - 19:19 borsagundem.com

Danimarkalı tanker şirketi Torm, Kızıldeniz'in güneyinden tüm geçişlerini durdurduğunu bildirdi

Danimarkalı tanker şirketi Torm, AA muhabiri ile e-mail yoluyla paylaştığı açıklamasında, bugün Kızıldeniz'in güneyinden tüm geçişlerini durdurmaya karar verdiğini açıkladı.

Torm, 80 gemiden oluşan filosuyla, enerji ve temiz petrol ürünleri taşımacılığı yapıyor.

Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz'de Babu'l Mendep Boğazı'nda "İsrail ile bağlantılı" gemilere saldırıları sonrası Danimarkalı denizcilik şirketi Maersk, dünyanın en büyük konteyner şirketi İtalyan-İsviçre ortaklı Mediterranean Shipping Company (MSC), Alman taşımacılık şirketi Hapag-Lloyd, Fransız gemicilik şirketi CMA CGM ve İngiliz enerji şirketi bp, bölgedeki seferlerini askıya alma kararı almıştı.

Maersk, gemilerinden birinin Husilerin saldırısına uğramasının ardından 5 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Kızıldeniz/Aden Körfezi'nden geçiş yapacak tüm gemilerinin yakın gelecekte Ümit Burnu çevresinden güneye yönlendirilmesine karar verildiğini bildirmişti.

ABD ve İngiltere, Yemen'de Husilere ait hedefleri vururken, Amerikan ve İngiliz savaş uçakları, dün gece saatlerde Yemen'in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerindeki bazı noktalara hava saldırısı yapmıştı.

Uluslararası basında yer alan haberlerde, Maersk ve Hapag Lloyd'un Kızıldeniz'e uluslararası müdahaleyi memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Maersk, "Kızıldeniz'de daha büyük bir donanma varlığının" bölgedeki deniz ticaretinin yeniden başlamasını sağlayacağını umduğunu da ifade etti.

Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayarak Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rotayı sunan Süveyş Kanalı üzerinden küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12'si yapılıyor.

Volvo, o fabrikada üretimini 3 günlüğüne durduruyor

 

Kızıldeniz gerilimi petrol fiyatlarına yansıdı

 

Suudi Arabistan'dan Kızıldeniz yorumu: Endişeyle takip ediyoruz

 

Petrol Kızıldeniz'deki gerilimin etkisiyle yükseliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)