E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDanimarka, Suriye ve Irak'tan çekiliyor---

Danimarka, Suriye ve Irak'tan çekiliyor

Danimarka, Suriye ve Irak'tan çekiliyor
22 Nisan 2023 - 23:03 borsagundem.com

Danimarka Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 2016 yılından beri Irak ve Suriye'de IŞİD'le mücadele koalisyonunun faaliyetine katılan tüm Danimarkalı askeri uzmanların ülkelerine geri çekileceği ifade edildi

Danimarka, Irak ve Suriye'de IŞİD'le mücadele koalisyonunun faaliyetine katılan tüm askeri uzmanlarını ülke sınırlarına yakın tehditlerle mücadele etmek üzere geri çekme kararı aldığını duyurdu.

Danimarka Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'deki tüm askeri uzmanlarını geri çekme kararı aldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Şimdi bu birimi Danimarka'ya geri çekiyoruz, zira (Suriye ve Irak'taki) IŞİD'lilerin sayısı o kadar azaldı ki bizim katkımıza eşit derecede ihtiyaç kalmadı, öte yandan yakın çevremizde gördüğümüz tehditlere karşı koymak için muharebe gücümüzü yeniden tesis etmemiz gerekiyor" ifadelerine yer verildi.

Danimarkalı askeri uzmanların 2016 yılından beri söz konusu ülkelerin topraklarında bulunduğu belirtilen açıklamada, askerlerin hava savunma alanında çalıştıkları kaydedildi.

Danimarka elçisi Dışişleri'ne çağrıldı

Danimarka'dan AB-Türkiye arasında daha yakın işbirliği çağrısı

Dışişleri Bakanlığı’ndan İsveç ve Danimarka’ya tepki

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa23 Nisan 2023 09:54

    IŞİD diye bir örgüt yok Amerika'nın Kürt devleti kurmak için uydurması.Amerika'nın kurduğu örgütleri yazmakla bitiremeyiz.