E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriCumhuriyet altınlarına ASELSAN güvencesi---

Cumhuriyet altınlarına ASELSAN güvencesi

Cumhuriyet altınlarına ASELSAN güvencesi
27 Şubat 2021 - 15:26 borsagundem.com

ASELSAN ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü arasında biyometrik altın tanımlama ve takibine yönelik iş birliği protokolü imzalandı

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından üretilen Cumhuriyet altınlarının güvenliği savunma sanayisinde geliştirilen teknolojiyle sağlanacak. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda "çoklu kullanıma" uygun geliştirilen teknolojiler ulaşımdan sağlığa, enerjiden tarıma, çevreden inşaata kadar birçok alanda kullanılırken farklı alanlarda faaliyet gösteren kuruluşların talepleriyle bu örneklerin sayısı artıyor.

ASELSAN ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü arasındaki stratejik iş birliği ile bu alanlara bir yenisi eklendi. Taraflar, biyometrik altın tanımlama ve takip alanında iş birliği protokolü imzaladı.

İş birliği kapsamında Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünün ürettiği Cumhuriyet altınlarının biyometrik tanımlaması yapılacak. Sahteciliğe karşı koruma ve takip sağlayan sistemle piyasadaki altınların darphane çıkışlı olup olmadığı tespit edilecek.

Geliştirilecek teknolojinin madeni para ile diğer madeni nesnelerde kullanılması ve başka olası uygulama alanlarında iş birliği hedefleniyor. Cumhuriyet altını, devlet güvencesi altında Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünce basılıyor. Ağırlıkta, ayarda ve kalitede güven ile standardı sağlamak üzere Cumhuriyet altını sadece Darphane tarafından üretiliyor.

Darphane, kendisine külçe altın teslim edenlere sipariş üzerine Cumhuriyet altını üretimi yapıyor. Cumhuriyet altın sikkeleri ve Cumhuriyet ziynet altınları olmak üzere 2 tür bulunuyor. Her 2 türün de ağırlığa göre beşlik, iki buçukluk, birlik, yarımlık ve çeyreklik olmak üzere beşer çeşidi kullanılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 59,10
En Yüksek: 59,85
En Düşük: 57,40
Değişim 2,87 %
FK: 18,48
PD / DD: 1,54
İşlem Hacmi 3.455.136.609
Toplam Adet: 58.620.510
Ağırlıklı Ort.: 58,94
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fikri Hür28 Şubat 2021 18:02

    Hiç unutmam adamın biri demişti, ASELSAN TUPRAS PETKIM bunlar emekli hisseleri, çok beklentin olmayacak yerinde sayan agır hisseler bunlar demişti  :) 

  • Okie Dokie27 Şubat 2021 16:50

    Aselsan'a bırak cumhuriyet altınlarımı kirli donumu bile emanet etmem. Ben Yehova füze sistemlerini aldım. Kudüs merkezli bir silah şirketi. Hem yerli hem de milli. Füzeleri ile hedefi tam onikiden vuruyor. Füzelerini KY'ye saplamıyor :)

  • fsf27 Şubat 2021 17:26

    ulan pis siyonist sana çok ayar oluyom. o yehova füzeleri girsin bigüzel ondan sonra o yeho deriz.

  • Kaçkar KAPLANI27 Şubat 2021 16:39

    2 kuruşluk firmalar ederinin 4-5 katı fiyata borsaya açılıyor ve kapış kapış alınıp üstüne bir de 4-5 tavan yapıyor. ASELSAN bu gün borsada olmasaydı da halka açılıyor olsaydı en az 80 TL den açılır üstüne de 4-5 tavan yapardı. Hisse borsada ama tık yok. Ben olumlu beklentilerimi koruyorum.

  • manyak herif27 Şubat 2021 16:26

    aselsan batmış ve kapısına kilit vurulması gereken bitik bir şirkettir.bizi bitirdi bari başkalarını bitirmesin.maliyet 45

  • devrialem27 Şubat 2021 15:50

    aselsannı anlamak mümkün değil şirket altın cağını yaşıyor ne hikmetse hisseler yerlerde sürünüyor.her ay alıp kenara koduğum hisselerde her gün zarar ediyorum ne anlaşması yaparsqanız yapın sizden bi cacık olmqaz.