E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanlığı'ndan açıklama: Soylu'nun istifası kabul edilmedi---

Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama: Soylu'nun istifası kabul edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama: Soylu'nun istifası kabul edilmedi
12 Nisan 2020 - 23:50 borsagundem.com

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soylu'nun istifasını kabul etmediğini, Soylu'nun İçişleri Bakanlığı görevini sürdüreceğini bildirdi

YEŞİM ERASLAN / BORSA GÜNDEM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, sokağa çıkma yasağının ilanı sonrası yaşanan karışıklıktan dolayı sorumluluk üstlenip istifa ettiğini duyurmasının ardından Beştepe'den açıklama geldi. 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaptığı açıklamada, Soylu'nun görevindeki başarılara vurgu yapılarak istifa kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmediğini duyurdu. 

Altun'un açıklaması şöyle: 

"15 Temmuz darbe girişiminin hemen arkasından İçişleri Bakanlığı görevine getirilen sayın Süleyman Soylu, bugüne kadar başarılı çalışmalarıyla milletimizin takdirini kazanmıştır.

Terör örgütlerinin ülkemizdeki eylem kapasitelerinin önemli ölçüde azaltılmasında Sayın Bakanımızın yürüttüğü kararlı mücadelenin büyük payı vardır.

Aynı şekilde deprem gibi doğal afetlerin ardından yapılan çalışmalarda da, İçişleri Bakanımız sürekli sahada olarak güçlü bir koordinasyon gerçekleştirmiştir.

Koronavirüs salgının sağlık hizmetleri, gıda tedariki ve kamu güvenliği boyutu da bulunduğu bir gerçektir.

İçişleri Bakanımız, bir ayı aşkın süredir yürüttüğü başarılı çalışmalarıyla, bu süreçte ülkemizde kamu güvenliği konusunda hiçbir sıkıntı çekilmemesini temin etmiştir.

Sayın Bakanımız istifa talebini sayın Cumhurbaşkanımıza sunmuş, Cumhurbaşkanımız bu talebi uygun bulmadığını kendisine ifade etmiştir.

Bir makam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir, fakat nihai karar sayın Cumhurbaşkanımıza aittir.

İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (56)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hamdi13 Nisan 2020 15:32

    YOLUNUZ AÇIK OLSUN SAYIN BAKANIM,   İçişleri Bakanı Sayın SOYLU'nun bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim.  İçişleri Bakanı Sayın SOYLU'nun istifasının Sayın Cumhurbaşkanımız(RTE) tarafından kabul edilmemesini aziz milletimizin teveccühünün karşılık bulması olarak görüyorum. Çok isabetli, yerinde bir karar olmuştur. Yüce  milletimizin mutlu, huzur ve güven içerisinde yaşamaları için İçişleri Bakanı Sayın SOYLU bilenerek, zırhını kuşanarak, Yüce Allah'a inanıp güvenerek, halkımızın teveccüh ve destekleriyle, Sayın Cumhurbaşkanımız(RTE)'nın güvenine layık olacağından en ufak bir kuşku duymuyoruz. Sayın Süleyman SOYLU'nun hainler, vatan ve millet düşmanları, teröristler, uyuşturucu çeteleri ile mücadelesi  bundan sonra çok,  ama çok daha şiddetli olacaktır. Bu karar; Jandarmamıza, Polisimize yeni bir enerji, yen bir kan  ve yeni bir can olacaktır. Yolunuz açık olsun Sayın BAKANIM...

  • ..13 Nisan 2020 09:50

    ortada hata var, virüs yayıldı millet kuyruklarda.... önce istifa et sen beni kurtar... sonra ben istifanı kabul etmem seni kurtarırım. olayın siyasi ayağı çözüldü. Sağlık alanında 24 nisan da verilerin bir kısmını farklı listede ev karantinasında takip ederiz... olur bite. siyaset kazansın :D 

  • *** ? ***13 Nisan 2020 10:34

    bence asıl siyasi ayağının sözcüsü sen.sen vatansever birisi değilsin.bu ülkede yaşadığına da inanmıyorum.eğer yaşıyor isen git ölümlerin çığ gibi büyüdüğü abd fransa italya ispanya da yaşa ve geber dünya dan bir pislik temizlensin.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU13 Nisan 2020 09:49

    hükümet fetö, pkk, ve chp nin tuzağına düşmedi.pkk ve ypg ile yapılacak çok işlerimiz var.onların köklerini daha kazıma bitmemiştir.

  • covid1913 Nisan 2020 09:15

    İnsandan akıllı olmayan bir virüs corona...Corona virüsü yenmek için aklınızı kullanmalısınız... akılsızlık yapan devletlerdeki salgının durumunu görüyoruz.... Virüs bulaşır. 2 saatte, 35 milyon insanı dışarı çıkartıp, kuyruklar oluşturup bekletmek akla ve mantığa virüsle mücadeleye uygun değildir...

  • Emekci13 Nisan 2020 09:12

    Aklıma demet akalın geldi.hani kocası batınca borçlarını ödememek için boşanan, ama boşandığı kocasıyla birlikte yaşamaya devam eden:) yakışmıyor trabzonluya

  • Gerçek13 Nisan 2020 09:10

    SAĞLIK : 2 saat için 31 il ve onbinlerce ilçede, milyonlarca insan kuyruklar oluşturarak dışarıya çıktı.  Sonuç asla değişmez. SİYASET : istifa olsun/ istifa olmasın... Öncelik  sağlık mı ? Siyaset mi ? Haberler ve Tv ler hangi tarafı seçecek bakalım.  Gelir, Para mı ? = Halk güvenliği ve sağlığı mı ? NOT: Paran varsa Türkiye de sadece ölüme çare yok. Her şey çözülür. Ben bu yaşıma bunu öğrendim.

  • İzmizon13 Nisan 2020 09:03

    Aslan denen şahıs 12 nisan tiyatro günü yazdılar ama 13 nisanda yazdıklarınla dünya komedi günü olsun ataturke kazmalarla saldıran vinçle söken arabalarda ismini silen polisler stadların isminden yani diyecek söz bulamiyoz yeter,be size artik

  • yazık 13 Nisan 2020 09:02

    Ahali güneşe bakıyo her sabah doğudanmı doğuyor diye batıdan doğmadığına dua ediyor.bir görünmez virüs insan oğlunu umutlarını hapsediyor.tarihi 00/00/01e çekiyor.ALLAH çamurdan yarattığı kuluna hayat verirken.bizler neyi paylaşamıyoruz anlamış değilim.

  • H.polat13 Nisan 2020 08:56

    Tek kelimeyle komedi.

  • ee13 Nisan 2020 08:38

    istifa olmasın yaz1071x e gönder, İstifa geri çekilsin. not:  Her sms 10 tl gelir fakir fukaraya ekmek olacak aktarılacaktır. . ))

  • Arif13 Nisan 2020 08:51

    Yok yahu biz 10 lira veriyoz onlar ingiltereye yardım ediyo kan kardeşlerimize

  • ..13 Nisan 2020 08:30

    Aynı durum muhalefetin yönettiği bir senaryo olsa, burada yazanlar, aynında tersini halk sağlını ve organizasyon hatalarını yazarlar. bu işler siyasetle olmaz. Ortada büyük hata var. 60 milyon insanın yaşağıdı, en az 30 milyonun sokağa çıktığı bir durum yaşadık. neden ? bilim kurulu ve hiç kimseden onay alınmadan, virüse karşı yanlış adım atıldı. virüs siyaset lafı dinlemez. haklısın haksızsın lafı dinlemez. çatır çatır bulaşıyor işte. İhmale gelmez. Büyük ihmal ve hata, 24 nisanda kendini gösterecektir. Bir çok kişi, işini, sevdiklerini, kariyerini vb. durdurdu. para yok, borç çok. böyle ekonomık sorunların olduğu durumda, hata yapılmamalı. Senin elinde daha iyi yoksa, en iyi bu ise, millet seçim günü zaten adımını atacaktır. sorun  x kişide değil, kordine eden en tepe kişidedir. Şefaf olmayan, adımlar bu hatları getirir. kordineli, el uatan, şefaf yönetim olsa, bunlar yaşanmazdı

  • Ömer13 Nisan 2020 08:10

    Hisseli harikalar kumpanyası açıyor perdesini açıyor. Eskiden tiyatrolar daha güzeldi.

  • Vatan Sever13 Nisan 2020 07:57

    Okuyun bir tane yapıcı yazı yok. Kin, nefret, ötekileştirici ne olacak bu ülkenin hâli, ne olacak bu vatandaşın durumu düşünen... nasıl olsa yardımlar size geliyor kesenizde sorun yok ...yardım desen o yok geçtim. Kredi bile istiyorsun 10 TL yerine 3 tl veriyorlar. Beli para olmadığını, bari yurt dışında bir kaynak alsınlar da şu millete derdine bir nebze merhem olsun.Eger özeleştirmelerun paraları düzgün KDV yaratacak işlere yatırılmış olsaydı bu günler yaşanmazdı.

  • Haha13 Nisan 2020 07:55

    Oyundu oynandi bitti hadi dagilin dunya tyatrolar gunu 12nisana alinabilir

  • Aslan.13 Nisan 2020 07:28

    CHP'li belediye başkanları bir şirkete ait gazetelerin dağıtılması için neden bizim vergimizlw alınan araçları kullandı. Savcılar suç değil mi bu. Tayyip Erdoğan nasıl darbeci natoculari fetüsü serefsiz terorist pkkyi sildiyse sıra sizde Atatürk düşmani chp.

  • İtri13 Nisan 2020 09:15

    Aynen sabah gazetesini de akp dağıtıyor.kanunla yasaklanmalı siyasi partilerin yandaş gazete dağıtması

  • Aslan 13 Nisan 2020 08:29

    Puhahaha

  • Ahmak group sizi 13 Nisan 2020 06:59

    Ee yuh tiyatronun bu kadarı.....

  • Aslan.13 Nisan 2020 05:10

    Bu chpkllilar maaşlarıni nerden alıyor tam 18 yıldır ak parti hükümeti var. Altınızda son model arabalar rezidanslar var. Siz bunları hangi ülkenin hazinesinden aldığınız maaşla aldınız. Söyleyin bakalım.

  • RocketMan13 Nisan 2020 07:26

    hazineden para almıyoruz, vergi veriyoruz. herkesi kendin gibi mi sandın.

  • Aslan.13 Nisan 2020 04:42

    Sevinenler Türk milletinin Atatürk ün düşmanları fetüs pkk ve chp ipsiz. Uzulenler şehitlerimiz onların çocukları eşleri vatansever Atatürk sevdalıları sesi çıkmayan ama dualarını eksik etmeyen yaşlı bilgelerimiz. Ey Türk milleti Atatürk e kin besleyen eline fırsat geçtiğinde Anıtkabir'i dahi yıkacak olan chppkk olacaktır aklını başına topla lütfen.

  • Körleşmiş zihniyet13 Nisan 2020 04:24

    Bir gün önceden çıkma yasağı alsaydın çok mu farklı olacaktı.15 Temmuzda ATM koşanlar farklı mı davranacaktı.fox ve halk TV esiri olmuş elokturonik cipli sürüyü sevindirme......

  • Uyan13 Nisan 2020 02:38

    Bu devlet sahipsiz değildir zor günde istifa edeceksin oldu o zaman doktorlarda istifa etsin ....savaşta savaştan kaçan haindir ....devletimiz var olsun

  • Türkoğlutürk 13 Nisan 2020 07:01

    Ne savaşı len. Halk sağlık peşinde biri lüks oto kiralama peşinde.

  • A. A.13 Nisan 2020 01:34

    Her hata yapan istifa etseydi. Devlet kalmazdı. Doğru olan oldu. Soylu değerli, çalışkan ve hassas karakterli bir bakandır. Ondaki onurun zerresi İmamoğlu nda olsaydı çoktan İmamoğlu istifa ederdi. İstanbul'da korona yayıldıysa en büyük sebebi İETT otobüsleridir. Seferler azaltıldı. Millet kucak kucağa gidiyor. Hastanenin yolunu yapamayan adam utanmadan konuşuyor...

  • Mehmet13 Nisan 2020 02:46

    Doğru be kardeşim

  • Cenk13 Nisan 2020 01:28

    Helal olsun başkan

  • Objektif13 Nisan 2020 01:27

    Ne istifası.??Soylu ilerdeDaha Başkan olacak Allahın izniyle.Allah ve vatan düşmanları Erdoğanı mumla arayacaksınız.🤣🤣

  • Vatandaş 13 Nisan 2020 01:22

    Sayın Soylu'nun bu haberine tek sevinen teröristler ve terör sevicileridir. Yine avucunuzu yaladınız alçaklar.

  • Türk vatandaşı 13 Nisan 2020 02:48

    Ulan kauçuk, biz akpyi sevmiyoruz, Türkiye'yi senden çok seviyoruz. Terörist sensin.

  • Muslum13 Nisan 2020 01:00

    C.baskanindan.halk.tv.fokx.tv.aciklama.bekliyor.ahmaklar Cok.beklersiniz.iletisim Daire.bsk.bir.yazi.o.kadar.

  • Engin.13 Nisan 2020 00:56

    Kisaca ileriici.gecinen angular.fena.dustu.cunku.sistemi.bilmiyorlar.saga.solada.bunlar.suru.koyun.makarnaci.derler.gercek.salak.kendileri

  • Burhan.13 Nisan 2020 00:45

    Baskinlik.sistemini.bilmeyen.avanaklar.cok.kisa.sure.sevinselerse.kursaklari.eridi.zavallilarin.olagan ustu.bir.sey.olmadigi surface Buna o gorevi.veren alir.tabiki.bakanda.hissi Davranamaz.cok.basarili.ama.1 pian.kirmak zorundayim.

  • Ali.13 Nisan 2020 00:35

    Kabul edilmezdi Feto.pkk.chp.nin.bir bolumunu.sevindirmenin.anlami.yok.tarafli.tarsfsiz.herkezin Begenisini.kazanmis.bir Hakan.ams.istifa Bir.hak Seni prays.getirenlede.gorusmek.gerk. .

  • Kaçan Grup13 Nisan 2020 00:26

    millet neyle uğraşıyor , siz neyle uğraşıyorsunuz.

  • Şenol 13 Nisan 2020 00:24

    Bir kerede kararınızdan 10 dakikada dönmeyin

  • tarihçi13 Nisan 2020 01:50

    ne oldu trollll hevesin kursağında mı kaldı.Adamı indirip rahat rahat pkklıları sokağa salamadınız mı?

  • Arif13 Nisan 2020 00:42

    Dönecekse niye ortalığı karıştırıyor

  • Salih.13 Nisan 2020 00:36

    The. Cok.uzuldun.gulgurme beni.

  • Gerçek13 Nisan 2020 00:34

    Zorunamı gitti mal

  • Vatan sever 13 Nisan 2020 00:15

    Görevinin başında kalması çok önemli kritik günlerden geçiyoruz

  • Yasin13 Nisan 2020 00:12

    Şaka gibi

  • Kadir13 Nisan 2020 00:08

    Etmezler tabi. Suçlu yaratılması gerekiyordu 10 dklık istifa ile halkın gazı alındı. Emeklilik fonları ve yakınlar borsada hisse aldı borsayı düşürmezler.

  • Tezcan.13 Nisan 2020 00:36

    Allah Akil.fikir Versin Bu.kafalara

  • reha aydın13 Nisan 2020 00:08

    Yerinde bir karar; Elazığ depreminde 24 saat milletin yanında oldu, gecesini gündüzüne katan bir bakandı, diğer konularda yaptıkları çalışmaları görüyoruz,  gerçek bir vatansever, iyi ki; istifası kabul edilmedi...

  • Şakır GÖKTAŞ13 Nisan 2020 00:06

    Ohhh be.Yüce rabbim sevdiği kulunu sevindirmek için önce kaybettirip sonra buldururmus.

  • Akmal seni 13 Nisan 2020 08:50

    Yok ya bu kadar olamazsınız 🤣🤣🤣

  • Cemil13 Nisan 2020 00:44

    Şükür valla borsada banka hisselerinde param. İstifa olsa batardım

  • Kurtbaba 13 Nisan 2020 00:03

    Ne yani 3_5 aç gözlü kendin bilmez cahil elinden kurban mi gitseydi. Helal Reis izin vermedi. Sayin Soylu gecenki tatsiz gecenin yansimlarindan gucenmis olsa da uygusallığa yer yok.

  • Yusuf Yıldız13 Nisan 2020 00:02

    Gereği yapılmış..Şu ortamda istifa olayı ülke için iyi olmazdı..

  • Alp13 Nisan 2020 00:01

    Tabiki..Kabul.edilmez.ama.ben Cok.basarili..cok.etkin.buldugum.hatta.son.yillarin.en.basarili.buldugum.bakainin.bu.fferdi.ve.hissi.karari.hata.olarak.goruyorum.yani.bu.basariya..yakismadi.son.irade.c.baskanindir.yani.son..karat C.baskanindir Zaman.gelince.o.alir.

  • BORSACI13 Nisan 2020 00:00

     SAYIN BAKANIM SİZİN GİBİ SOYLULARA BU ÜLKENİN ÇOK İHYİYACI VAR ,İSTİFANIZA ADETA YIKLIMIŞTIM AMA SAYIN REİSİM HAKKINIZDAKİ KARARI VERMİŞDİR SAGOL REİSİM DUYGULARIMIZA TERCÜMAN OLDUNUZ.

  • İşleri güçleri algı çekmek12 Nisan 2020 23:58

    Davar takımı da pek dertlendi,aman bakanım,canım bakanım,bırakma bizi diye.Hepsi dümen.

  • vatandaş12 Nisan 2020 23:57

    çok sevindim bu habere çok başarılı buldugum bir bakan samimi görevini layıkıyla yapan bir adam ne kadar övülse azdır.ilk duydum üzülmüştüm kabul edilmeyince sevindim Allah utandırmasın başarılarının devam etmesi dilegiyle.