E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFuat Oktay: Dünyayı ayağa kalkmaya davet ediyoruz---

Fuat Oktay: Dünyayı ayağa kalkmaya davet ediyoruz

Fuat Oktay: Dünyayı ayağa kalkmaya davet ediyoruz
16 Mart 2019 - 12:34 borsagundem.com

Irkçı saldırının gerçekleştirildiği Yeni Zellanda'ya giden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Buradan bütün dünyayı radikalizme ve ırkçılığa karşı ayağa kalkmaya davet ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın açıklamalarından satırbaşları:

Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Masum kurbanlarının ailelerine ve Yeni Zelanda halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Saldırının savunmasız, masum insanlarının hedef almasını nefretle lanetliyoruz. Bu vahşeti iki yıldır planladığı anlaşılan teröristleri, sayın cumhurbaşkanımızı, ülkemizi ve tarihimizi hedef almaları olayın bir diğer üzücü boyutunu teşkil etmektedir.

Milletimiz liderine her zaman olduğu gibi yine sahip çıkacak, bu tür kirli operasyonlara asla müsaade etmeyecektir.

Müslümanlar; dünya genelinde ayrımcılık, nefret söylemlerinin mağduru olmaya devam etmektedir. Yaşanan bu terör eylemi, İslam düşmanlığının sınırları olmadığı bir kez daha göstermiştir. Buradan bütün dünyayı radikalizme ve ırkçılığa karşı ayağa kalkmaya davet ediyoruz.

Bu saldırı Yeni Zelanda özelinde dünyanın ihtiyaç duyduğu birlikte yaşama kültürüne bir kez daha dikkat çekmiştir. Türkiye bu mücadelede Yeni Zelanda’ya elinden gelen tüm desteği vermeye hazırdır

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fehmi16 Mart 2019 16:59

    Butun islam devlet liderleri kol kola istanbulda yuruyuş yapmali cami muzeye cevrilmeli yenizelanda da sehidler icin anit dikilmesi saglanmalidir

  • Türkoğlutürk 16 Mart 2019 15:39

    Kayıp pilotlarımızı hakkında tek cümle söylemedi.

  • Ömer16 Mart 2019 13:49

    Sayın Bakanımız doğru bir strateji yapmıştır. Bütün dünyayı bu saldırılara karşı protestoya davet etmeliyiz. Çünkü hristiyan birliği göç dalgası almamak için ırkçı saldırıları kasıtlı olarak yapmaktadır. Amaçları göç için cazip bir yer olmadıkları mesajını vermektir. Bunun sonucu olarak mültecilere Türkiye göç için daha cazip görünür ve Türkiye'nin daha fazla göçe maruz kalmasıyla sonuçlanır. İşin sonunda ise güzel Türkiyemizin ekonomisi, bekası ve kültürel yapısı tehlikeye girer.