E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan Paşinyan ve Sholtz ile görüştü---

Cumhurbaşkanı Erdoğan Paşinyan ve Sholtz ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Paşinyan ve Sholtz ile görüştü
28 Haziran 2023 - 14:59 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ermenistan Başbakanı Paşinyan'la ve Almanya Başbakanı Scholz ile görüştü. Görüşmede Paşinyan Kurban Bayramı tebriklerinde bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın, görüşmede Türk halkının Kurban Bayramı'nı tebrik ettiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Kurban Bayramı'nın başta bölge olmak üzere, tüm insanlığa barış huzur ve bereket getirmesi temennisini iletti.

İkili ilişkilerin de ele alındığı görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Ermenistan arasında tam normalleşme hedefiyle başlatılan süreçte bugüne kadar güven artırıcı adımlar atıldığını ve önümüzdeki dönemde de bu sürecin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Erdoğan Almanya Başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir diğer telefon görüşmesini ise Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, ikili münasebetlerin yanı sıra bölgesel ve küresel meseleler ele alındı ve bu alanlarda iş birliğinin artırılması gerekliliği vurgulandı.

Rusya'da yaşanan son gelişmelerin ele alındığı görüşmede, ayrıca İsveç'in NATO üyeliği konusu da gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in, terörle mücadele mevzuatındaki değişiklik başta olmak üzere doğru yönde adımlar atmakla birlikte İsveç'te PKK/PYD/YPG yanlılarının serbestçe terörü öven gösteriler düzenlemeye, terör örgütlerine insan devşirmeye ve finans kaynağı teminine devam ettiklerini ve bu durumun da Türkiye açısından kabul edilemez olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mehmetçik'e bayram mesajı

 

Bakan Özhaseki'den Emine Teyze'ye söz

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı paylaşımı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.