E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıCiti'den petrol fiyatları için karamsar tahmin---

Citi'den petrol fiyatları için karamsar tahmin

Citi'den petrol fiyatları için karamsar tahmin
09 Kasım 2020 - 14:25 borsagundem.com

Citi, 2021 için petrol fiyat tahminlerini aşağı yönlü revize etti

Citi, korona virüs salgının önüne geçmek için alınan tedbirlerin etkisi ile global petrol talebinin azalacağını öngörerek 2021 yılı için hem Brent hem de Batı Teksas petrolüne yönelik ortalama fiyat tahminlerini aşağı yönlü revize etti.

Brent petrolü için 2021 yılı ortalama fiyat tahminin 5 dolar düşürerek 52 dolar/varile indiren Citi, Batı Teksas için beklentisini de 5 dolar düşürerek 49 dolar/varile çekti.

2020 yılı için petrol talebinde düşüş beklentisini 8,9 milyon varil/gün olarak ortaya koyarken, 2021'de talebin 7,1 milyon varil/gün, 2022'de ise 2,6 milyon varil/gün artacağını tahmin ederken, OPEC+'nın arz kısıntısı anlaşmasına uyumunun 2020 4'ncü çeyrek boyuncu yüksek seyredeceğini ve OPEC'in 2021'de iglk çeyrekte üretim kısıntısını sabit tutacağını da öngördü.

Citi, Biden'in başkan seçilmesinin Rusya ve Suudi Arabistanı'ı OPEC+ çerçevesinde petrol piyasalarını yönetme yönünde dahada yakınlaştıracağını savundu.

Petrol fiyatlarında güçlü yükseliş

Borsalarda tarihi alım fırsatı mı var?

Türkiye'nin altın ithalatı düştü

Bir sene içinde dolarda global düşüş bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)