E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇipras'tan Türkiye'ye 'sondajı aklından bile geçirme' uyarısı---

Çipras'tan Türkiye'ye 'sondajı aklından bile geçirme' uyarısı

Çipras'tan Türkiye'ye 'sondajı aklından bile geçirme' uyarısı
24 Haziran 2019 - 11:36 borsagundem.com

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye’ye Meis adası açıklarındaki sondaj faaliyetine karşı uyardı ve ‘bunu aklından bile geçirmemesi gerektiğini’ söyledi.

Yunanistan’ın kamu yayıncısı EPT3’e bir röportaj veren Aleksis Çipras, Atina’nın kendi kara sahanlıklarında yapılacak herhangi bir sondaj faaliyetine karşı planı olduğunu ve bunları önleyeceklerini söyledi. 

Çipras, Avrupa Birliği’nin bu hafta Lüksemburg’da düzenlediği toplantıda Ankara’ya, Doğu Akdeniz’deki yasadışı faaliyetleri sebebiyle açık ve sert bir mesaj verdiğini belirtti. 

Çipras, daha önce de Ankara’yı uyarmış ve saldırgan tutumundan vazgeçmemesi halinde bunun ‘bedeli’ olacağını söylemişti.

YUNAN ORDUSU HAZIRDA BEKLİYOR

Öte yandan Yunan silahlı kuvvetlerinin de olası bir gerginliğe karşılık Ege Denizi’nde hazırda beklediği belirtildi.

Ekathimerini’nin konuyla ilgili kaynaklara dayandırdığı haberine göre, yetkililer en çok Rodos’un doğusunda ve Meis’in güneyinde Türkiye’nin olası bir müdahalesi konusunda endişeleniyor. 

Habere göre olası bir gerginlikte Yunan deniz kuvvetleri karşılık verecek, ancak hava kuvvetleri de destekleyici rol oynayabilecek.

İKİNCİ SONDAJ GEMİSİ DE GÖNDERİLDİ

Türkiye ve Kıbrıs arasında Akdeniz'deki doğalgaz kaynaklarının paylaşımı konusunda uzun süredir anlaşmazlık yaşanıyor.

Kıbrıs, bölgenin kendi karasuları içinde olduğunu iddia ederek sondaj faaliyetlerinin egemenlik haklarını çiğnendiğini savunuyor. Türkiye ise aksini öne sürüyor ve sondaj gemisiyle arama çalışmalarına devam ediyor.

Ankara geçen hafta bölgeye ikinci sondaj gemisini de gönderdi. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...25 Haziran 2019 08:05

    lan otur oturduğun yerde artist

  • Ali24 Haziran 2019 21:36

    Burnunuzun dibindeki Melis,Rodos,Midilli,Sakız ve diğer adaları Yunanlılar nasıl alır anlamadım.O adalarda ne emekleri var ,o adaları almak için savaş mi verdiler.O adalarda bizim hakkımız var.Bunlara Girit adası da dahil.Biz bunları konusmaliyiz

  • HALİL TÜRK25 Haziran 2019 00:16

    bu adaları kim verdi işte CHP zihniyetinin baş mimarı ismen inönü .söyle dedi günü geldiğinde gider alırız.üçün beşini alırız.bugün sizlere söylüyorum imamoğlu istanbul seçimleri kazandı herşey daha güzel olacak diye.hakla adaletle paylaşmak diye.sizlere sorumuyor.paylaşacak ne var acaba sülalesinin parasınını getirip paylaştıracak.tamam RTE da savunmuyorum sürekli yanlış yapa yapa ekonominin etti ve sonunda olacağı bu idi.şuan chp iktidara gelse ne olacak bu sıkıntılar bitecekmi bitmez arkadaş bitmez.bekli sorunlar bir kaç yıl sümen altı olur yine aynı dert yine .ülkeyi pekde iyi günler beklemiyor.bu sıkıntıdan kurtulmanın tek yolu iyi bir petrol ve dogal bunulması ve hizlı şekilde sanayi ürünlerinde geçer.

  • Trakyalı 24 Haziran 2019 21:32

    Yunanlı kaşınıyor

  • fafa24 Haziran 2019 13:52

    Sayın Çipras,Akdeniz'e en uzun sınırı olan bir ülkeyi dışlamak sence mantıklı mı?Buralar bizim demekle,Avrupa arkamızda diye şantaj yapmakla bu olur mu?Şayet ters bir şey düşünürseniz bütün Türkiye Sayın Erdoğan'ın arkasında olur,mantıklı olan da budurAskeriyesi zayıfladı diye efeleneyim deme!

  • okn25 Haziran 2019 01:20

    türk ordusunun karşısına çıkmayı dünyanın hiç bir ordusu göze alamaz kardeş sen rahat ol ordu zayıflamadı. hava kuvveti deniz kuvvetiyle savaş kazanılmaz. illaki kara harekatı şarttır. eee hangi orduda bizdeki kadar komando tugayı var. hangi ordunun pkklılar üzerinde yoğun pratik yapan devamlı hazır jöhleri var. dolayısıyla ordumuz çok kuvvetli.

  • Lala24 Haziran 2019 13:15

    Türk halkı adildir, kimsenin hakkını yemez , toprağını gaspetmez. Kıbrisin kuzeyi turklerin, güneyi rumlarindir. Herkes kendi tarafından petrol doğalgaz çıkarabilir, turkiyenin acil olarak kuzey tarafta petrol doğalgaz çıkarması lazım. Rumlar nasılsa her iki tarafta cikan petrolü taşımak için ortak boru hatti yapalım diye bize gelecek

  • Hoca24 Haziran 2019 13:12

    Kibrisin güneyinde çıkan petrol için Turkiyeye laf düşmez, rumlar misir, suriye ve israil ile anlaşacak. Kuzey tarafında ise rumlara laf düşmez, türkiye çıkaracak. Niye kavga çıkarmaya çalışılıyor? 1974te kuzey güney diye paylasilmadi mı? Illa çamurluk yapıp,an kakmak mı lazım??

  • Xtr24 Haziran 2019 20:27

    Türkiye şuanda Güney Kıbrıs açıklarında gaz arıyor. İtira buna... :) Meis adası ise ikinci sondaj bölgesi.

  • Mahir24 Haziran 2019 14:24

    Oy kazanmak için rumlara gaz veriyor aklınca. Hiçbirşey olmaz, rumlar kendi tarafından çıkarır petrolü, türkiyede kendi tarafından. Denizin altından çıkacak petrol 20 30 milyar dolar bile olsa, savaşın getireceği masraf daha fazla olur. 10 F16 düşse 1 milyar dolar eder, 3 5 gemi batsa, faizler yükselse oradan çıkacak petrol gelirini aşar. O yüzden ne yunan tarafı ne de türkiye savaşmaz. Kimin seçimi yakında, oy için kendi halkına gaz verir sadece

  • Pardus24 Haziran 2019 13:08

    Doğu akdenizde rum tarafında israil, suriye, mısır ve katar ile birlikte petrol arıyor rumlar. Yani rumların petrol aramasını engellemek için mısır,suriye, israil ve katar ile anlaşmak lazım önce. Katar dışında hepsi ile diplomatik ilişkilerimiz kesik, büyükelçimiz yok bu ülkelerde. Işte 0 dostun olunca, işin zor oluyor. Bir de Katar gibi hayırsız dostun varsa

  • mehmet24 Haziran 2019 12:34

    ah o güvendiğin yunan ordusu biz kıbrısı alırken önümüze çıkabilseydi... 2 saatte olurdu yunanistan tastamam... yunan tankları krizin birinde trakyaya doğru ilerliyor ve "Türkler geliyor" diye bir söylenti çıkıyor ve panik yaşanıyor. tankları bırakıp kaçıyorlar. kaçmayan kim biliyor musunuz? yunan ordusunda görev yapan Türk asıllı soydaş askerler.. bunu anlatan bir yunanlı..

  • Murat24 Haziran 2019 12:31

    Sizi sapanla avlasak bitersiniz. Bos kabadayilik yapma otur efendi gibi. Lutfen artik sinirlari acalim gocmenler gocsun. Yunanistan ugrassin birazda

  • ALPTUĞ24 Haziran 2019 12:17

    Ulan zübük aklını alırız besleme kendine gel sen zora düşünce arkanda hiçbir palikarya kalmaz. 

  • yok daha neler...24 Haziran 2019 12:09

    Bak komşu, sadece kapıları açsan, kurşun sıkmadan suriyellerle boğarısz sileri...çaktırmadna 2 kapı açsak onlarla donanma ve ordularınız uğraşmakdan güçleriniz yarı yarıya düşer, Avrupa birliğinin gündemi anında değişir... geçmiştete sana vadettiler, bol bol mezarlıklarınız oldu anadoluda. sakın bak sakın...Türkiye en berbat, en kötü, en dandik durumunda bile Yunanistan ı alt edecek güç ve kuvvettedir. Her birey gerektiğinde bir nefer olur karşınıza dikilir.. :)) sakın

  • Cupra24 Haziran 2019 12:06

    Seni yakalar pisirip yerim Cupra. Fazla konusma

  • ALP24 Haziran 2019 12:02

    artık ERDOĞANI SARSTINIZ  KONUŞUN...MALESEF HERŞEY GÜZEL OLMAYACAK TAMAM...SANDIKTAN  SONUCA RAZIYIZ AMA YALAN KAZANDI...YABANCI SOSYAL MEDYA SÖMÜRÜCÜLERİ KAZANDI...İSTANBULA MİTİL ATAN YABAANCI AJANSLAR KAZANDI..O HALDE  BURNUMUZ BİRAZ SÜRTÜLSÜN...GÖRACAĞİZ...İSTANBUL..