E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇinko fiyatlarında artış sürüyor---

Çinko fiyatlarında artış sürüyor

Çinko fiyatlarında artış sürüyor
15 Eylül 2022 - 08:36 borsagundem.com

LME'de çinko fiyatları, arz endişesiyle altıncı günde de arttı. Demir cevheri, Çin'de emlak sektörüne desteğin hızlanmasıyla arttı

Londra'da çinko fiyatları, arz kesintilerine ilişkin endişelerin fiyatları yüksek tutmasıyla bugün de artarak art arda altıncı gün de kazancını sürdürdü.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli çinko, TSİ 06.19'da %1,9 artarak 3.290 dolar/tona yükseldi. Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Ekim vadeli çinko, %0,5 artışla 24.930 yuan/tondan (3.578,81 dolar) işlem gördü.

Sanayi birliği Eurometaux, Avrupa Birliği'nin alüminyum ve çinko üretim kapasitesinin yaklaşık yarısının enerji krizi nedeniyle halihazırda devre dışı olmaya zorlandığını belirtti.

LME'de alüminyum %2,1 artışla 2.317 dolar/tondan, kalay %1,5 artışla 21.500 dolar/tondan ve bakır %0,7 artışla 7.859 dolar/tondan işlem gördü. 

ShFE'de alüminyum %1,3, kalay %2,6, bakır %0,3 ve nikel %0,9 arttı.

Çin'de gayrimenkul devi China Evergrande Group'un inşaat projelerini yeniden başlatacağını açıklamasının ardından talep beklentileri yükseltti. 

Demir cevheri, Çin'de emlak sektörüne desteğin hızlanmasıyla arttı

Demir cevheri vadeli işlemleri, Dalian'da iki haftanın en yüksek seviyesine ulaşmasıyla birlikte çelik fiyatları da Çin'in emlak sektörünü desteklemeye yönelik yoğun çabalarının desteğiyle arttı.

Çin'in Kovid-19 kısıtlamalarını hafifleteceği umutları da hissiyatı artırdı. Chengdu şehri, bugün tam kapanmayı kaldıracağını açıkladı.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, seansın başında 736 yuan ile 29 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesine çıktıktan sonra sabah işlemlerini %0,8 artışla 723,50 yuan/tondan (103,86 dolar) kapattı.

Singapur Borsası'nda, Ekim sözleşmesi %0,8 artışla 101,60 dolar/tona yükseldi.

Analistler, Çin'in konut sektörünü destekleme çabalarını hızlandırdığına dikkat çekerek sıkıntılı inşaat şirketleri için önerilen kurtarma fonuna atıfta bulunarak, bir çözüme yönelik ilerleme kaydedildiğini belirtiyor.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,5, sıcak haddelenmiş rulo %0,6 ve paslanmaz çelik %0,7 arttı.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %3 ve %2,9 yükseldi.

Altının kilogramı 992 bin liraya geriledi

 

"Darphane sertifikaları" tevkifat oranları belirlendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)