E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakÇin'de bir emlak şirketinin daha işlemleri durduruldu---

Çin'de bir emlak şirketinin daha işlemleri durduruldu

Çin'de bir emlak şirketinin daha işlemleri durduruldu
05 Kasım 2021 - 07:34 borsagundem.com

Çinli emlak geliştirme şirketi Kaisa Group'un işlemleri, Cuma sabahı durduruldu

Çinli emlak geliştirme şirketi Kaisa Group Holdings Ltd. ve Hong Kong Borsası’na kote birimlerinin işlemleri, şirketin likidite baskısını işaret etmesi ve garantisi altındaki varlık yönetim ürünlerinin ödemelerini kaçırdığını duyurmasından bir gün sonra Cuma sabahı durduruldu.

Kaisa’nın yönetim kolu Kaisa Prosperity Holdings Ltd., sağlık birimi Kaisa Health Group Holdings Ltd. ve inşaat ekipman sağlayıcısı Kaisa Capital Investment Holdings Ltd.’nin de işlemleri durduruldu. Bu karar için bir sebep gösterilmedi.

Kaisa’nın hisse senetleri ve tahvilleri Perşembe günü, şirketin kredi notu indirimleri ve emlak piyasasındaki zorlu ortam gibi bir dizi olumsuz faktörden dolayı, likidite konusunda daha önce görülmemiş bir baskı ile karşı karşıya olduğunu belirtmesinin ardından sert düştü.

Varlık yönetim ürünlerinin yapılamayan ödemeleri, zor durumdaki emlak devi China Evergrande Group’un vadesi geçmiş benzer ödemeleri için paralarını talep eden yatırımcıların protestolarından yaklaşık iki ay sonra geldi.

Evergrande hisseleri borç baskılarından dolayı değer kaybediyor

 

Evergrande'nin planları suya düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)