E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin, yuanı korumaya aldı---

Çin, yuanı korumaya aldı

Çin, yuanı korumaya aldı
20 Temmuz 2023 - 11:01 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası yuanda referans değeri piyasa beklentilerinden daha güçlü bir konumda belirleyerek para biriminde güçlü bir savunma hattı kurdu.

Çin Merkez Bankası yuanı piyasa aktörlerinin beklentilerinin ötesinde bir adımla savunma kararı aldı.

Banka yuanda referans değeri dolara karşı 7,15 seviyesinin hemen altında belirledi. 

Bloomberght'de yar alan habere göre, bankanın kararı sonrasında offshore yuan da yüzde 1'e yakın artış kaydetti. Bankanın referans değeri onshore kurda iki yönlü olarak yüzde 2'lik hareketle sınırlanıyor.

Banka piyasa beklentilerine paralel olarak gösterge kredi faiz oranlarını (LPR) da sabit tuttu.

ILIMLI ADIM BEKLENTİSİ

Çin Merkez Bankası, 18 büyük bankanın en iyi müşterilerine sundukları kredi faiz oranlarından derlenen LPR'de 1 yıl vade için faiz oranını yüzde 3,55 ve 5 yıl vade için yüzde 4,20 olarak sürdürdü.

Ekonomistler, bankanın yılın geri kalanında para politikasını gevşetmek için ılımlı adımlar atmasını bekliyorlar. Bu adımlar arasında politika faiz oranlarında potansiyel bir indirim ile zorunlu karşılık oranlarının düşürülmesi de var.

Çin Merkez Bankası bir başka kararında ise şirketlerin yurt dışından daha fazla borçlanmalarına imkan sağlayacak kurallarla ilgili düzenleme yaparak yabancı sermaye akışlarına kapıyı aşan bir adım attı.

Çin, kredi faiz oranlarını sabit tuttu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)