E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin, faiz oranlarını sabit tuttu---

Çin, faiz oranlarını sabit tuttu

Çin, faiz oranlarını sabit tuttu
20 Eylül 2023 - 07:16 borsagundem.com

Çin, ekonomik istikrar kapsamında, gösterge borç verme faiz oranlarını sabit tuttu. Eylül ayı için bir yıl vadeli ana kredi faiz oranı (LPR) ve beş yıllık kredi faiz oranlarını sırasıyla yüzde 3,45 ve yüzde 4,2'de sabit kaldı

Çin, ekonomik istikrara dair yeni işaretler ve zayıflayan yuanın acil parasal gevşeme ihtiyacını azaltmasına bağlı olarak, beklentilere paralel şekilde gösterge borç verme faiz oranlarını sabit tuttu.

Çin, Eylül ayı için bir yıl vadeli ana kredi faiz oranı (LPR) ve beş yıllık kredi faiz oranlarını sırasıyla yüzde 3,45 ve yüzde 4,2'de sabit tuttu.

Çin Merkez Bankası (PBOC) en son Ağustos ayında bir yıllık LPR oranlarını düşürerek yüzde 3,55'ten yüzde 3,45'e düşürürken, beş yıllık LPR en son Haziran ayında yüzde 4,3'ten yüzde 4,2'ye düşürmüştü.

IG Asia piyasa analisti Hebe Chen, "PBOC'nin bugünkü tutumu, merkez bankasının mücadele etmeye devam ettiği ikilemi vurguluyor: ekonomiyi kurtarmak mı yoksa yuanı kurtarmak mı?" dedi.

Chen, bu nedenle merkez bankasının "taahhütlü bir öncelik eksikliği nedeniyle" "tutarsızlığının" devam edeceğini düşünüyor.

Offshore yuanı Amerikan doları karşısında hafifçe güçlenerek 7,3028 seviyesinde işlem gördü. Para birimi, 8 Eylül'de ABD doları karşısında 7,3650 ile tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi.

Çin faiz oranlarında değişikliğe gitmedi

 oranlarını

Çin faiz  daha da serbestleştirecek

 

Çin faiz oranlarında radikal karar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)