E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin ekonomisi beklentilerden güçlü büyüdü---

Çin ekonomisi beklentilerden güçlü büyüdü

Çin ekonomisi beklentilerden güçlü büyüdü
24 Ekim 2022 - 08:16 borsagundem.com

Çin ekonomisi, yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 3,9 büyüme performansı kaydetti. Ekonomistlerin beklentisi yüzde 3,4 büyüme yönündeydi.



Çin ekonomisi yılın üzüncü çeyreğinden beklentilerden daha güçlü bir büyüme gösterdi, ancak derinleşen gayrimenkul krizi ve küresel resesyon riski büyümenin Çin hükümetinin yüzde 5,5 olan hedefinin çok gerisinde kalmasına yol açtı.

Çin'de GSYH yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,9 büyüdü. Ekonomistler yüzde 3,3-3,4 seviyesinde bir büyüme bekliyorlardı.

GSYH verisinin 18 Ekim'de açıklanması bekleniyordu, ancak verinin açıklanması Çin Komünist Partisi Kongresi'nin tamamlanmasının ardından açıklandı.

Dün sona eren Kongre'nin ardından konuşan Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, "Çin ekonomisi büyük bir dayanıklılığa, potansiyele ve genişliğe sahip. Ekonominin güçlü temel göstergeleri değişmeyecek ve uzun bir süre pozitif bir yörüngede kalmaya devam edecek" dedi.

İşte Çin'in müstakbel başbakanı

 

Çin kamu bankaları için flaş iddia!

 

Çin yuanı diplere yaklaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)