E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin borsası gelecek vadediyor---

Çin borsası gelecek vadediyor

Çin borsası gelecek vadediyor
06 Ocak 2020 - 15:47 borsagundem.com

Çin borsaları son on yılı kayıpla kapatsa da, birçok küresel yatırımcı Çin borsasının geleceğini daha parlak görüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Şangay Kompozit Endeksi 2010’lu yılları yüzde %6,9’luk düşüş ile kapattı. Aynı zamanda S&P 500 endeksi üç katına çıkarken Japon Nikkei 225 endeksi iki katından fazla arttı.

Büyük borsaların son on yıldaki gelişmesi

Son birkaç yıldır, Şangay borsaları ABD-Çin ticaret savaşı ve iç büyümenin yavaşlamasıyla mücadele etmeye başladı. Çinli liderler 2020 yılına kadar ekonominin 2010 yılına kıyasla iki kat daha büyük olmasını hedefliyor.

The Wall Street Journel’ın haberinde yatırımcılar ve stratejistler, bu yıl ve gelecek için Çin borsalarına karşı iyimser olduklarını belirttiler. Özellikle hem Çinli hem de yabancı kurumsal sermaye daha büyük bir rol oynadığını söylüyorlar. Bu, daha iyi bir kurumsal yönetişim ve hissedar getirilerine daha net bir odaklanma getirebilir.

Uzmanlara göre Çin hisse senetlerinde yabancı mülkiyeti yokken önümüzdeki yıllarda bu durum değişecek. Bu durum piyasaların daha iyi performans göstermesine sebep olacak. Çin hisse senetlerinin sadece % 3,1’i yabancı yatırımcılara aitken, ABD’de % 22, Japonya’da % 30 ve İngiltere’de % 38 dir. Çin’in küresel endekslerde artan varlığı muhtemelen daha fazla uluslararası yatırım çekecektir.

Uzmanlar ayrıca hisse değerlerinin ucuz değerlere işaret etti. Çin hisse senetleri son 15 yıldaki uzun vadeli tarihsel ortalamalarının çok altında olduğunu söyledi.

Çin borsası uzun zamandır uzmanlar tarafından ‘kumarhane’ tabiri kullanılmaktadır. Dik düşüşler ve keskin ralliler olması yabancı yatırımcıları uzak tutmaktaydı.  Çinli yatırımcıların hisse senetlerini “al-tut” stratejisini benimsemek yerine spekülatif oyunlar olarak görme eğiliminde olduklarını söyledi. Çin’in en büyük şirketlerinden Tencent ve Alibaba Şangay borsasında işlem görmemekte.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • akif06 Ocak 2020 17:37

       Gören sanır ki ABD ile İran değil, ABD ileTürkiye karşı karşıya gelmiş ve BİST de sürekli kırmızıya dönerek buna tepki veriyor...ABD ile İran arasındaki gerginliği fırsat bilip borsayı düşürenler, _(-bilin ki sizler-) bu ülkenin en aşağılık insanlarısınız...Türkiye suriyenin kuzeyine askeri operasyom yaparken bile BİST dağ gibi dimdik durmuştu...