E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin, ABD ile yakın temasa girecek---

Çin, ABD ile yakın temasa girecek

Çin, ABD ile yakın temasa girecek
21 Mart 2024 - 23:00 borsagundem.com

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping’in, ABD’li iş dünyası temsilcileriyle görüşeceği iddia ediliyor

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping’in Pekin hükümetinin yabancı sermaye çıkışını tersine çevirme planı kapsamında gelecek hafta ABD’li iş dünyasının önde gelen temsilcileriyle temaslarda bulunacağı belirtiliyor.

Wall Street Journal’da yer alan habere göre Çin Devlet Başkanı Şi, Çin Kalkınma Forumu’nun ardından ABD’li önde gelen bazı şirketlerin temsilcileriyle bir araya gelecek.

Jinping’in Pekin’de Apple, Blackstone, HSBC, Micron Technology, Exxon Mobil, Cargill, Bristol-Meyers Squibb, Pfizer, Starbucks gibi şirketlerin CEO’larıyla görüşmesi bekleniyor.

Kalkınma Forumu’nda Çin’de yabancı yatırımlardaki düşüş ve ekonomik yavaşlamaya bağlı olarak ekonomik büyüme, yapay zeka, iklim değişikliği gibi konular müzakere edilecek. Foruma katılacak olan 85’ten fazla üst düzey yöneticinin 34’ünün ABD’li olacağı ifade ediliyor.

Jinping geçen sene Kasım ayında San Francisco’da düzenlenen toplantıda ABD’nin önde gelen iş dünyası liderleriyle bir araya gelmişti.

Çin’e doğrudan yabancı yatırımlar 2023 yılında 30 yılın en düşük artışını kaydetmişti.

Çin’de yabancı şirketler için artan riskler ve yatırım belirsizlikleri

 

Kripto paralara 'Çin' ve 'ETF' dopingi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)