E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'nin bilet parası vatandaştan---

CHP'nin bilet parası vatandaştan

CHP'nin bilet parası vatandaştan
07 Ağustos 2014 - 05:36 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı seçimi için ABD'de kullanılan oyların Türkiye'ye gelişine refakat edecek CHP temsilcileri için ABD'de para toplandı

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte ilk kez yurtdışındaki Türk vatandaşları bulundukları ülkelerde oy kullandı. Pınar Ersoy'un Milliyet'teki haberinde ABD'de kullanılan oyların Türkiye'de yetkililere ulaştırılmasına refakat edecek CHP'li temsilcilerin bilet paraları için internette kampanya yapıldı. İşte o haber:

ABD’de geçen hafta cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına giden vatandaşların en büyük endişesi oylarının güvenli bir şekilde Türkiye’ye ulaşıp ulaşmayacağıydı.

Oyların taşınacağı tarifeli uçaklarda diplomatların yanı sıra hem AKP hem de CHP temsilcilerinin bulunacağının açıklanması her kesimden seçmeni bu konuda rahatlatmıştı. Ancak CHP son anda Washington dışındaki merkezlerden yola çıkacak temsilcilerin bilet parasını ödeyemeyeceğini söyleyince Amerikalı Türkler harekete geçti. Seçim sürecinde müşahitleri organize eden “Gurbetin Oyları” hareketi CHP temsilcilerinin biletlerini alabilmek için internetteki Indiegogo sitesinde bir bağış kampanyası başlattı.

Gurbetin Oyları’nın ABD koordinatörü Elif Lee kampanyayla ilgili Milliyet’e “Amacımız CHP ya da başka bir partiyi desteklemek değil, Gurbetin Oyları olarak seçmenlere verdiğimiz sözü yerine getirmek ve demokratik sürecin tamamlanmasını sağlamaktı” açıklamasını yaptı.
Lee, yurtdışında ilk kez yapılan seçimlerde hem oy kullananların hem de sandık görevlisi olanların büyük fedakarlıklar yaptığını hatırlatarak “Eğer bu görevliler (oylarla birlikte) gidemeseydi, zaten yoğun farklı duygulardan dolayı çok düşük olan yurtdışı katılımını tamamen kaybedeceğimizi düşündük” dedi. Sonuçta bir gün içinde 68 kişinin bağışlarıyla 4 bin 800 dolar toplandı. Anonim hayırseverler de kişi başı 1000 dolar ekledi. Böylece New York ve Los Angeles’dan salı gecesi yola çıkan oylara CHP temsilcileri de eşlik edebildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün katıldığı bir programda “Yüksek Seçim Kurulu bağış toplanması ile ilgili tarihi çok geç açıkladı. Para olmadan neyi yapacaksınız. Bizim sıkıntımız biraz da oradan” diyerek seçim sürecinde maddi sıkıntı yaşadıklarını dile getirmişti. Gurbetin Oyları’nın bağış kampanyası  http://igg.me/p/894192/x adresinde devam ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)