E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'den Meclis'e olağanüstü toplantı çağrısı---

CHP'den Meclis'e olağanüstü toplantı çağrısı

CHP'den Meclis'e olağanüstü toplantı çağrısı
18 Temmuz 2023 - 17:12 borsagundem.com

CHP Grup Başkanı Özel, son yapılan zamlar ve ekonominin kötü gidişatını görüşmek üzere Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdıklarına ilişkin dilekçeyi Meclis Başkanlığı’na sunduklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de basın toplantısı düzenledi. Özgür Özel, Meclis tatile girmeden, Genel Kurul’da yasalaşan torba yasa teklifini hatırlatarak, torba kanunla ek motorlu taşıtlar vergisi ihdas edildiğini, kurumlar vergisi oranının artırıldığını, KDV'nin yine artırıldığını, harçlara yüzde 50 oranında zam yapıldığını, akaryakıt ve doğal gazdan alınan ÖTV’ye yapılan fahiş artışların bunu izlediğini belirtti. Motorine ve benzine bir gecede litre başına 5 lira zam yapıldığını, LPG’ye litre başına 4 lira zam yapıldığını belirten Özel, şöyle konuştu:

"Bu düzenlemeleri Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız. Geçtiğimiz hafta burada çıkan kanunlar ve cumhurbaşkanı kararnamelerini titizlikle inceliyoruz. Başta motorlu taşıtlar vergisi olmak üzere, vatandaşın sırtına bindirilen hukuksuz ve anayasaya aykırı bütün düzenlemeleri Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz" diye konuştu.

Özel, Meclis’te grubu bulunan ve temsil edilen muhalefet partileri ile konuşarak ve onların da imzalarını alarak, son yapılan zamlar ve ekonominin kötü gidişatını görüşmek üzere Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdıklarına ilişkin dilekçeyi Meclis Başkanlığı’na sunduklarını söyledi.  Özel, "Sayın Genel Başkanımızın muhalefet partisi liderleriyle yapmış olduğu değerlendirmeler ışığında Meclis'i 25 Temmuz Salı günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırmaya karar verdik. Biz, Meclis’in çalışmalarının devam etmesi için önerge vereceğiz. Önergemize destek vermelerini bekliyoruz. Ayrıca, MHP emekli aylıklarına ilişkin bir yasa teklifi verirse biz CHP olarak destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Doğalgaz fiyatına ÖTV zammı

 

Akaryakıtta ÖTV zammı

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan ÖTV zammı açıklaması

 

TESK Başkanı Palandöken'den ÖTV tepkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)