E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'den çatı aday açıklaması---

CHP'den çatı aday açıklaması

CHP'den çatı aday açıklaması
25 Nisan 2018 - 13:01 borsagundem.com

Türkiye'nin 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 24 Haziran Seçimleri'nde çatı aday olup olmayacağı ile ilgili CHP'den açıklama geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için 24 Haziran tarihinin açıklanmasından bu yana gündemde olan "Abdullah Gül aday olacak mı?" sorusunun yanıtını verdi. 

Ankara'da bir basın açıklaması yapan Tezcan, "Herhangi bir isimde rezervimiz yok" diyerek şunları söyledi:

"Bizi herhangi bir isim üzerinde husumet yaratacak bir dille bu süreci devam ettirmemizi istiyorlar. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Aday olmak isteyenler ve aday olma potansiyeli olanlar bellidir. CHP, aday çıkarabilme potansiyeline her siyasi partiden daha fazla muktedirdir. Ancak görüşmelerin devam ettiği süreçte, görüşmeleri tahrip edecek şekilde seçmenin belirli bir kesiminin gönlünü kırabilecek açıklamaları yetkili ağızlardan yapmamızı bekleyenlerin ve buna yönelik bir tahrik olduğunu görüyoruz. Bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Bahsi geçen haberlerin gerçekle bir ilgisi yoktur. CHP, görüşmeler boyunca sonuç almaya yönelik hassasiyeti devam ettirecektir." 

Tezcan, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin Twitter hesabından yaptığı "Tayyip Erdoğan’ın suç ortağı ve kardeşi Abdullah Gül bizim Tayyip Erdoğan’dan kurtulma tercihimiz, seçeneğimiz olamaz, olmamalıdır" şeklindeki açıklamasını ise şöyle değerlendirdi:

"Dün Parti Meclisi'miz, sayın Genel Başkan'a tam yetki vardı. Bugün Meclis Genel Kurulu'nda çalışma yapacak. Bu çalışmada milletvekili arkadaşlarımız düşüncelerini paylaşacak. Biz hiçbir şekilde ittifak çalışmaları sürerken isimlerin kamuoyu önünde tartışılmasını doğru bulmuyoruz. Toplumun hassasiyetini biliyoruz. Üzerinde yetki taşıyan isimlerin 40 kere düşünüp bir kere konuşması gerekiyor. 'Kısa günün kârını elde edeyim' derken uzun günde elde edilecek somut hedefleri kaybetmek doğru değil."

CHP'Lİ ÖZEL'DEN ''GÜL'' AÇIKLAMASI

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, "CHP’nin gündeminde Abdullah Gül diye bir isim olmadı, şimdi de yok, olmayacak da" dedi.
Twitter'dan açıklamalarda bulunan Özel, "YETER... Bu kadar  spekülasyon canımıza tak etti. Bütün amaç bizim içimizde bir tartışma  yaratıp moralimizi düşürmek CHP’nin gündeminde Abdullah Gül diye bir  isim olmadı, şimdi de yok, olmayacak da." şeklinde görüş belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • derdiyok25 Nisan 2018 15:49

    chp,kadın aday açıklaması lazım.

  • tarik25 Nisan 2018 14:20

    baskaskninizin aday olmasi en uygun degilmi neden onu aday gösteremiyorsunuz,?

  • HASAN TOSUN25 Nisan 2018 13:37

    zırlar zırlar güle fırlarlar,fırıldaklar,başka çareniz yok

  • NOMEN DİKTAŞ25 Nisan 2018 13:34

    EE ARTIK AÇIKLAYIN SİZDE ADAYINIZI CANIM..SEÇİMLERE İKİ AY KALMIŞ DAHA ADAY BİLE BELLİ DEĞİL. 14 HAZİRANDAN SONRA MI AÇIKLAYACAKSINIZ... CHP KENDİ ADAYINI ÇIKARMALIDIR. İKİNCİ BİR EKMELEDDİN VAK-ASINI DAHA KALDIRMAZ BU BÜNYE.