E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP’de Örsan Öymen de adaylıktan çekildi---

CHP’de Örsan Öymen de adaylıktan çekildi

CHP’de Örsan Öymen de adaylıktan çekildi
04 Kasım 2023 - 15:48 borsagundem.com

CHP'de kurultay çalışmaları sürerken İlhan Cihaner'den sonra Örsan Öymen de genel başkanlık adaylığından çekildi

Eski CHP PM üyesi Örsan Öymen, CHP Kurultayı sırasında genel başkanlığa aday olmak için delegelerin yüzde 5'inin oyunu toplayamadığı için adaylıktan çekildiğini duyurdu. 

X hesabıhdan açıklama yapan Öymen, "Kurultay, partideki bozuk düzenin bir parçası veya uzantısı olanların 'yarışına' dönüştürülmüştür. Bu Kurultay’da, kim kazanırsa kazansın, kaybeden ne yazık ki CHP ve Türkiye olmuştur" sözleriyle duyurdu. 

Öymen, "CHP 38. Olağan Kurultay süreci ne yazık ki, medya ambargosu, adaylık imza tekeli, delegeye yönelik baskılar gibi uygulamalar nedeniyle, anti-demokratik bir ortamda gerçekleşmiştir. Kurultay, partideki bozuk düzenin bir parçası veya uzantısı olanların 'yarışına' dönüştürülmüştür. Bu nedenle CHP Genel Başkan Aday Adaylığı’ndan çekilmeye karar verdim. Bu Kurultay’da, kim kazanırsa kazansın, kaybeden ne yazık ki CHP ve Türkiye olmuştur" dedi. 

Öymen, Kurultay'da yaptığı konuşmasında da kürsüye kendisinden hemen önce çıkan CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanı seçimlerine sırtımda hançerle girdim" açıklamasına, "Teşhisi doğru koymamız gerekiyor. Genel Başkanımız sırtından hançerlendiğini söyledi. 12 seçim kaybedildi. Hepsinde mi sırtından hançerlendi? 13 yılda 12 seçim kaybedilmesi, buna rağmen genel başkanlık koltuğunda oturmak nasıl açıklanabilir?" sözleriyle tepki gösterdi. 

Öymen, şöyle devam etti:

"CHP'nin oyu yüzde 22-26'ya sıkıştı. Bu orana mahkum olamayız. 14. yılda ne değişecek de seçimi kazanacağız? 

Genel Başkanımızın şahsıyla ilgili sorunumuz yok ama değişime yol açmamız gerekiyor. 

39 milletvekiline, oyu yüzde 2-3'ü geçmeyen partilere hediye ettik. Böyle bir şey olabilir mi? Anayasa gündeminde bu vekiller AKP ile iş birliği yaparsa sorumlusu kim olacak?

Genel Merkez, örgütün ağası değildir, sözcüsü olmalıdır. 

Genel Başkan, değişimcilerin sağ-sol bilmediğini söyledi. Bizi kastediyorsa, kendisine solun ne olduğunu anlatabilirim: Parti sağa kaymıştır. Sol ekonomik politikalar, özelleştirme konusu, vergi politikalar, eğitim-sağlık konusu... Genel Başkan, solu hayırseverlik zannediyor, sol düzeni değiştirmektir. Laiklik ilkesi yönetim tarafından ihmal edilmiştir. AKP, din devleti kuruyor, biz buna karşı çıkamıyoruz! Türkiye Cumhuriyeti; demokratik, laik bir sosyal hukuk devletidir. 'En güzel günlerimiz henüz görmediğimiz günlerdir.' "

Kılıçdaroğlu: Bir sonraki kurultayda aday değilim

 

CHP'de İlhan Cihaner adaylıktan çekildi

 

CHP'de kurultay heyecanı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)