E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP ve İYİ Parti "fermuar" modelinde anlaştı!---

CHP ve İYİ Parti "fermuar" modelinde anlaştı!

CHP ve İYİ Parti fermuar modelinde anlaştı!
05 Nisan 2023 - 17:33 borsagundem.com

CHP ve İYİ Parti, 10 ilde aday listeleri için "fermuar" modelinde anlaşma sağladı. Buna göre, 10 ilin 7'sinde CHP'nin adayı, 3'ünde İYİ Parti'nin adayı ilk sırada yer alacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için çalışmalara hız verdi.

Bazı illerde ortak milletvekili adayı listesi üzerinde çalışan iki parti, Millet İttifakı'nın milletvekili sayısını artırmak için, milletvekili çıkarma olasılığı düşük olan illerde seçime, ''fermuar'' modeliyle girme kararı aldı.

Listede her iki parti adayının birbirini izlediği ''fermuar'' yöntemi, ağırlıklı olarak milletvekili sayısı 5 ve altında olan Aksaray, Gümüşhane ve Çorum gibi küçük illerde uygulanacak.

''Fermuar'' modeliyle seçime girilecek illerdeki aday liste sıralaması, CHP ve İYİ Parti'nin önceki seçimlerde aldığı oy oranı ve seçmenin eğilimine göre belirlenecek.

Buna göre, 10 ilin 7'sinde CHP'nin adayı, 3'ünde İYİ Parti'nin adayı ilk sırada yer alacak.

CHP'li büyükşehir belediye başkanlarından kritik toplantı

 

CHP'den Akşener ziyareti iddiasına yalanlama

 

İYİ Parti İl Başkanlığına silahlı saldırı

 

Seçim takviminde bugün: Propaganda süreci başlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.