E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisCHP, HDP'ye mi benziyor---

CHP, HDP'ye mi benziyor

CHP, HDP'ye mi benziyor
17 Şubat 2016 - 05:11 borsagundem.com

Baykal'ın açıklamaları kulisleri hareketlendirdi. Konuşulan konular ise "CHP HDP'ye benziyor, marjinalleşiyor... Kılıçdaroğlu inisiyatifi kaybetti"

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, Kemal Kılıçdaroğlu için "Artık geride kalması gerektiği kanısındayım" diyerek genel başkanlıktan çekilmesi imasında bulunması kulisleri hareketlendirdi.

1 Kasım seçimlerinin ardından Baykal'ın konutunda gerçekleşen 3 saatlik görüşmeden kulislere yansıyanlar CHP'de kazanın neden kaynadığını gözler önüne serdi. Kulislerde Kılıçdaroğlu'nun görüşmede, "Yoruldum, 2019'da bırakmak istiyorum. Ancak partiyi emanet edebileceğim kimse yok" dediği Baykal'a parti yönetimini birlikte belirleme teklifinde de bulunduğu öğrenildi. Baykal'ın eleştirilerinin şifreleri ise kulislerde "Kemal Bey'in arkasında değilim. Parti, kendi kaderini tayin etmeli. Ben, alarm zili çalıyorum" diye dile getirildi. Baykal'ın açık açık söylemese de koltuğu geri istediği belirtiliyor.

Kulislerde, CHP'deki tartışmanın içeriği şöyle çiziliyor: "HDP'ye benziyor, marjinal çizgiye savruluyoruz. Partide çözülme yaşanıyor, umutlar erozyona uğruyor. Atatürk posteri krizini idare edemeyen, memleketi nasıl idare etsin? Cumhurbaşkanı'na kişisel tavır, devlete tavra dönüşüyor. İstanbul, İzmir ve Ankara'daki belediye başkanları partiyi idare ediyor. Kemal Bey, inisiyatifi kaybetti, sağlıklı karar veremiyor." 

KILIÇDAROĞLU SUSKUN

CHP Genel Başkan Yardımcılarından Veli Ağbaba, Baykal'ın konuşmasını doğru bulmadığını, Tekin Bingöl ise konuyu değerlendireceklerini söyledi. Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır genel başkanlık sorunu olmadığını iddia ederken Gürsel Tekin "Eski genel başkanıma cevap vermem" dedi. Baykal'ın sözlerini değerlendiren Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Genel başkanlığımızı yapmış tecrübeli bir siyasetçi. Ne zaman, nerede, ne söyleyeceğini kendisi en iyi şekilde takdir eder" dedi. Eski CHP MYK üyesi Savcı Sayan ise "Geç ama yine de çok olumlu bir gelişme. Türkiye'nin millileri harekete geçiyor. Obüsler PYD'yi, Baykal CHP'deki gayri millileri vurmaya başladı. Kılıçdaroğlu kaset ve komplolarla geldi. Yarışılacak bir genel başkan değil. İşgal edilen koltuğun gerçek sahiplerine teslim edilmesi olarak görmek lazım" dedi. (Sabah)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)