E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıCezayirli petrol ve doğalgaz şirketi net kârını ikiye katladı---

Cezayirli petrol ve doğalgaz şirketi net kârını ikiye katladı

Cezayirli petrol ve doğalgaz şirketi net kârını ikiye katladı
10 Temmuz 2023 - 23:58 borsagundem.com

Cezayirli ulusal petrol ve doğalgaz şirketi net kârını 2 katına çıkardı. Sonatrach Genel Müdürü Tevfik Hakkar, şirketin yıl içinde 200 milyon ton petrol eşdeğeri üretmeyi hedeflediğini belirtti

Cezayir ulusal petrol ve doğalgaz şirketi Sonatrach, 2021'de 4,4 milyar dolar olan net karının 2022’de 10,2 milyar dolara yükseldiğini açıkladı.

Sonatrach Genel Müdürü Tevfik Hakkar, şirketin 2022 yılı ve bu yılın ilk beş ayındaki faaliyetlerinin ve başarılarının sonuçlarını, başkent Cezayir'deki genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında duyurdu.

NET KÂR 1 YILDA 2 KATINA ÇIKTI

Şirketin 2021'de 35,4 milyar dolar değerinde olan ihracatının 2022 yılı itibarıyla 59,8 milyar dolara yükseldiğini belirten Hakkar, Sonatrach’ın uluslararası piyasada petrol ve gaz fiyatlarındaki artışın etkisiyle de 10,2 milyar dolar net kâr elde ettiğini kaydetti.

Hakkar, Sonatrach’ın bu yılın ilk beş aylık sonuçlarına göre gelirlerinin 21 milyar dolar olduğuna dikkati çekerek, şirketin yıl içinde 200 milyon ton petrol eşdeğeri üretmeyi ve bunun 92 milyon ton petrol eşdeğerinden fazlasını ihraç etmeyi hedeflediğini söyledi.

''ŞİRKET 3 YILDIR BÜYÜMEYİ SÜRDÜRÜYOR''

Petrol fiyatlarının bu yıl yüksek kalmasını beklediğini ve bunun da şirketi çeşitli projeleri tamamlamak için mali açıdan rahatlattığını vurgulayan Hakkar, “Şirketin üretimi 3 yıldır artıyor. Geçen yılki büyüme oranı yüzde 4'tü ve bu yıl üretimin yüzde 3 civarında artmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Türkiye ile Cezayir ortak petrol ve doğalgaz arama şirketi kuracak

 

Cezayir'in Berkin Petrol Sahası'nda üretime başlandı

 

Enerji Bakanı Dönmez, Cezayir'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)