E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiCevdet Yılmaz'dan işsizlikle mücadele vurgusu---

Cevdet Yılmaz'dan işsizlikle mücadele vurgusu

Cevdet Yılmaz'dan işsizlikle mücadele vurgusu
18 Kasım 2023 - 02:08 borsagundem.com

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadele konusunda kararlı adımların atıldığı, genç istihdam da dahil olmak üzere istihdamın arttığını ve işsizlik oranlarının gerilemeye devam ettiğini kaydetti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonla mücadelede kararlı adımlar atılırken, istihdamın arttığını ve işsizlik oranının gerilemeye devam ettiğini belirterek, "Önümüzdeki dönemde daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye için işsizlikle mücadeledeki kararlılığımızı ve istihdam dostu politikalar izlemeyi sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, enflasyonla mücadele konusunda kararlı adımların atıldığı bu dönemde, Türkiye ekonomisi istihdam oluşturma kabiliyetini güçlü bir şekilde sürdürürken, genç istihdam da dahil olmak üzere istihdamın arttığını ve işsizlik oranlarının gerilemeye devam ettiğini kaydetti.

Bu yılın temmuz-eylülü kapsayan 3. çeyreğinde, istihdam edilenlerin sayısının bir önceki çeyreğe göre 124 bin kişi artarak 31 milyon 724 bine yükseldiğini bildiren Yılmaz, "15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı da bir önceki çeyreğe göre 0,7 puan azalarak yüzde 17,1'e geriledi. İşsizlik oranı ise 0,5 puanlık azalışla yüzde 9,2 seviyesine indi. Önümüzdeki dönemde daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye için işsizlikle mücadeledeki kararlılığımızı ve istihdam dostu politikalar izlemeyi sürdüreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Cevdet Yılmaz: Yüksek gelirli ülkeler ligine adım atmış olacağız

 

Cevdet Yılmaz: Hiçbir girişim başarılı olamayacaktır

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Kurda istikrar öngörüyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz19 Kasım 2023 16:04

    Millet aç. Yalnızca yüksek maaşa bağlanmış AK gözlük takanlar memnun. Ha kuldan korkan Allahtan korkmayan imam ordusunuda unutmayalın.

  • ALI TEL20 Kasım 2023 08:55

    Çok doğru. Ağzına sağlık.

  • reyiz19 Kasım 2023 14:57

    ne iş yapıyorlarmış işleri güçleri algı

  • fafa19 Kasım 2023 08:13

    İş bulmaktan ümidi kesip evde oturanları da sayıyor musunuz?Dört üniversite mezunu yeğenim,ümidi kesti,iş aramayı bıraktı.

  • Ankara Serkan 18 Kasım 2023 17:58

    Ben büfe işletiyorum ama zor meslek çünkü dügünü olmaz. Cenaze olmaz eş dost olmaz akraba olmaz Bayramı olmaz tatil hiç olmaz 57 tl bir sigara kar 2 tl birde senelik sigara harç yatar ciro yükseltir onu meslek güzel seçin hersey para olmazsın bakkal dernek baskan ve büfeci dernek başkanı. Sadece kendi düsünür CENABİ Allah iyı insanlar a bu meslek. Yapmasın diye dua ediyorum

  • azmi18 Kasım 2023 12:47

    Destek alabilmek için işçi kadrosuna sığınmacı şartı konulmamış mıydı ? Yani işsizim varken sığınmacıya kadro açmak ne derece doğru. Esad , Suriye'de  Genel Af ilan etti. Suriyeli sığınmacıları daha ne kadar tutacağız memleketimizde. Pakistan , ekonomilerini çökerttiler diye Afganları sınır dışı ediyor , aynı şey bizim başımızda...

  • G.A18 Kasım 2023 11:51

    Gençler de iş beğenmiyor. Bakan ne yapsın. Herkes masa başı iş istiyor.

  • fafa19 Kasım 2023 08:16

    Yapma be kardeş!

  • ALİ KODUŞ18 Kasım 2023 10:50

    İssizlik deprem bölgesindeki hummalı çalışmalardan dolayı düşmüş olup, oradaki yatırımlar bitince tekrar çıkar fakat bu 3-5 sene zaman alır.

  • Mucise Reis : )18 Kasım 2023 10:46

    Avrupada, o kadar eğitim sistmei ile yetiştiyiroki gençlerini farklı diller öğretip modern eğitim ile farklı avrupa amerıka uzak doğuya giriyor üst düzey  gençleri... hemde yaşları 20-25 arasında... Ülkemizde ise eğitim sistemi gençlerimizin zamanını çalıyor.... oku oku ve oku kpss askerlık ek sınav süt sınav yaş gelıyor 30- 35 lere.. yuva kuramıyor, ev alamıyor otomobıl alamıyor birikimi yok borç kredi çok... sistem komple yanlış bizde. avrupa hasta bakıcı, bahçevan, tır şöforu, kurye vb dışardan işçi alırken, ülkemizd eüniversite okuyanlar eğitim alanlar bide bu işleri ülkemizde yapıp anca karnını doyurabiliyor. bu işlere ulaşamayan bir çok işsizde var.  gelceği olmayan sadece gunu urtarıp, yemek, yol, masrafı düşünce elde aklıyor sıfır birim. bu durumdada işçi bulunmaz. çünkü köle sistemi kuruldu. Bakan bey bir cümleri ile güven vermeyen, eski ingiliz sömürgeci ,tüccarlar gibi geliyor. konuşmaları çok itici, gerçek dışı. biri kendisine sempatik olsun, gerçekci olsun desin.

  • Bik18 Kasım 2023 10:09

    Hollanda'nın milli geliri Türkiye kadar ve nüfusu 18 milyon. Mülteciler ve serbest göçmenlerle birlikte 90 milyon olan nüfusu düşünürsek, işşizlik azaldıysa verimsizlik rekoru Türkiye'de. 

  • hoca18 Kasım 2023 09:51

    gençlerin %20si işsiz diye sevinen kalkınma bakanı