E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCemil Ertem: Türk Telekom satılmamalıydı---

Cemil Ertem: Türk Telekom satılmamalıydı

Cemil Ertem: Türk Telekom satılmamalıydı
09 Şubat 2018 - 09:52 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, "Türk Telekom gibi değerlerimizi ne olursa olsun elden çıkaralım dedik. Bu hataları tekrar etmemek gerek, çıkış yolu halka arzdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Türkiye'nin stratejik şirketlerinin satılması ve el değiştirmesinin karşısında olduğunu söyledi.

Bu tarz işletmelerin blok olarak satılmak yerine halka arz edilmesi gerektiğini söyleyen Ertem, başından beri yapmaları gereken modelin bu olduğunu söyledi.

TRT Haber yayınında konuşan Ertem, "Türk Telekom gibi değerlerimizi ne olursa olsun elden çıkaralım dedik, kötü bir zamanlama ile satılmıştı. Bu hataları tekrar etmemek gerek, çıkış yolu halka arzdır" dedi.

Öte yandan Ertem, faizlerin düşmesi gerektiği yönündeki açıklamasını yineledi.

Ertem, "İlk yapmamız gereken faizleri aşağı çekmek. Bu bankacılık sisteminin de işine yarayacaktır. Siyasi taraf ne gerekiyorsa yapacak ama bankacılık sisteminin de o yönde adım atması gerekiyor" diye konuştu.

Faizlerin düşmesi için piyasa şartları içinde imkan olduğunu kaydeden Ertem, "Bunu yaptığımız zaman enflasyon konusunda da cari açık konusunda da çok önemli adımlar atacağız" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş10 Şubat 2018 08:25

    gec kalınmış bir düşünce atı alan üsküdarı gecti adam koca telekomu perişan etti taşınmazların cogu satıldı yazıklar olsun.hayır zarar eden bir kurum degildi ki neden sattınız

  • altay09 Şubat 2018 14:50

    ttkom satışı 2001 yılında çıkan kanunla oldu yani imf dayatmasıyla o günleri bazıları unutmuş olabilir belki....o zaman kamu bankalarıda satılcakti hükümet bunu engelledı ...halkbank davası boşuna acılmadı

  • misafir09 Şubat 2018 12:45

    Bu TT satışına nasıl onay verildi anlamadım. Dağın taşıyla,dağın kuşu avlandı. Türk bankalarından kredi alındı,adamlar karıyla borç ödemeye kalkıştılar.

  • fafa09 Şubat 2018 12:41

    ''Babalar gibi sattı''hesabını ahirette verir inşallah.Türkiye'nin değerlerini yok pahasına elden çıkardılar.

  • Hasanbey09 Şubat 2018 12:05

    Çok geç kaldınız , bütün bilgilerimiz yabancıların eline geçti. Üstelik uzuuuun zamandır alıcı ihtarlara rağmen borçlarını da ödemedi ,gayrımenkulleri sattı, meydan bu kadar boş bırakılır mı

  • Okie Dokie09 Şubat 2018 11:21

    Enteresan bir açıklama. Sanırım bu konuda bir çatlak var.

  • bu dünyadan biri09 Şubat 2018 11:12

    Eeeee biz de aynı şeyi söyledik, ama 13 yıl önce söyledik. Peşkeş çekildi Suudilere, gelinen duruma bak. Ya hakiketen hepiniz cennetliksiniz, bize cennette yer kalmadı.:)

  • Nedim09 Şubat 2018 10:51

    Yok canım! Bakkal dükkanı satmıyorsun dayı! Satıldıktan sonra yapılan yatırımdan haberin var mı?

  • fafa09 Şubat 2018 12:39

    Ceplerinden hiçbir yatırım yapmadılar,Türk Telekomun arsaları dahil bütün varlıklarını sattılar.Hükumet de seyretti.

  • iso09 Şubat 2018 11:05

    Ne yatırımı la? 2018 yılında İstanbul'un göbeğinde Maltepe'de HAT YOK diyerek internet bağlamıyorlar... Yatırıma bak yatırıma

  • ANALİZ09 Şubat 2018 10:25

    toplumu, ülke ekonomisini ve eğitim sistemini derinden etkileyen hatalar yapın, sonra da çıkıp pişkin pişkin hata yaptık deyin, insanlarla dalga mı geçiyorsunuz siz? ülke yönetmek çocuk oyuncağı mı?

  • dsd09 Şubat 2018 10:22

    Niğde yolcusu kalmasın....Zaten satılmadı ki banka kredileri ile peşkeş çekildi zırto da krediyi ödemeyip kaçtı....Neyse niğde yolcuları....

  • YORUM09 Şubat 2018 10:08

    yine mi aldatıldınız?