E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu'ndan Trump'a sert tepki---

Çavuşoğlu'ndan Trump'a sert tepki

Çavuşoğlu'ndan Trump'a sert tepki
14 Ocak 2019 - 12:43 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Başkanı Trump'ın Türkiye açıklamasıyla ilgili ''Sayın Trump iki kere Cumhurbaşkanımızı iki kere arayarak kararını iletti. Stratejik ortaklar Twitter üzerinden konuşmaz'' dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lüksemburg Dışişleri ve Avrupa Bakanı Jean Asselborn ile Dışişleri Resmi Konut’ta bir araya geldi. Çavuşoğlu, kritik açıklamalarda bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Terörden etkilenen Fransa gibi ülkelerin, aldığı tedbirler, OHAL tedbirleri, dayanışma bahanesiyle ses çıkarmamaları, destek vermeleri, Türkiye'ye ders vermeye çalışmalarını kabul edemeyiz. FETÖ gibi bir terör örgütünün açıklamalarını reddettiğimizi bilmeliler. 

Suriye'de yaptığımız mücadeleler, Avrupa için de çok önemli. Kürtlerde teröristleri ayırt etmediğiniz zaman bu yanlışa giriyorsunuz. Bu terör örgütü şu anda Suriye topraklarının neredeyse üçte birini bölmeye çalışıyor. 

Sayın Trump iki kere Cumhurbaşkanımızı iki kere arayarak kararını iletti. Stratejik ortaklar Twitter üzerinden konuşmaz. Suriye'yi bölmek isteyen bir terör örgütü var, bizim hedefimiz bu terör örgütü... Biz Kürtlerin düşmanı değiliz, tarihte de en çok savunan biz olmuşuzdur, olmaya da devam edeceğiz. Bu terör örgütlerini bir tutarak bir yere varamayız. Avrupa, ABD bu gerçeği bizden çok daha iyi biliyor. Trump'ın durumunu anlıyoruz, üzerinde çok ciddi baskı var. Son tweetinde bir iç politika olduğunu biliyoruz, ama stratejik ortaklar sosya medya üzerinden konuşmaz. Hiçbir tehdide pabuç bırakmayacağımızı söyledik. Bir tarafta ekonomik zorluklar, bir tarafta terör tehdidi, bu millete sorsalar, karşı karşıya kaldığı tehdidi yok etmek için ne gerekiyorsa onu yaparız. Trump'ın kullandığı dili doğru bulmuyoruz. Öncelikle hak ettiğimiz saygıyı, ABD ve herkes bilmeli. ABD ve herkes üslubunu ve davranışlarını ayarlamalı.

"(Sınırda 30 kilometre güvenli bölge) Türkiye’nin kararlılığından sonra bu fikri ortaya attılar, buna karşı değiliz. Trump'ın üzerinde ciddi bir baskı var. Güvenlik birimleri (Suriye'den) çekilmemesi için baskı yapıyor. Biz hiçbir tehditten korkmayacağımızı söyledik. Ekonomik tehditle bir yere varılamaz"

İdlib bir terör yuvası olduysa bunun sorumlusu rejim ve destekçisi olan ülkelerdir. O teröristleri Dara'dan Humus'tan rejim ve destekçisi ülkeler gönderdi. En son sıra İdlib'e gelince, bunu bahane ederek İdlib'e saldırmak amaçtı. Sahada değişik gruplar var, hepsini kontrol etmek kolay değil. Ama genel anlamda baktığımız zaman İdlib muhtırası başarılı bir şekilde uygulanmıştır. HTŞ'nin ya da El Nusra'nın, İdlib bölgesinin yüzde 50'sini ele geçirdiği söylemi doğru değildir. Radikal gruplar alınan tedbirlerden rahatsız ve ılımlı muhalefete saldırıyor. Bu terör örgütlerine yönelik ne yapacağımızı da konuşmamız lazım. Burada ciddi bir durum var ama Türkiye burada yapıcı bir şekilde üzerine düşeni yapıyor çünkü Suriye'de siyasi çözüm için bu çok önemlidir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emre14 Ocak 2019 14:20

    Trump kendi tribünlerine Bizim siyasetçiler kendi tribünlerine oynuyor Gerçekler ise çok açık seçik

  • Güvenli Bölge 14 Ocak 2019 14:03

    Bu bölge bu saatten kime karşı kurulacak kim kontrol edecek kimin bayrağı dalgalanacak oradaki insanları  kim yönetecek kime bağlı olacak yönteim biçimi ne olacak orada kimin askeri bulunacak  Suriyenin toprak bütünlüğü söylemi bir masal mı, Suriye bölünürse ençok kimiin işine yarar kim zarar görür  ? Suriye için istediğiniz yada onay verdiğiniz şeyler  yarın sizin için istenirse ne diyeceksiniz ?Türkiyeye düşman Suriye mi başkaları mı artık karar verilsin . Devlet işlerini günlük haftalık değil yüzyıllık planlayacaksınız. 

  • Saklambaç bırakılsın 14 Ocak 2019 13:57

    Güvenli bölge fikri olayı basit bir terör sorunu gibi gösterir. Sorun Irak Suriye İran ve Türkiyenin bölünmesi ve bunların birbiriyle savaştırılması yani beka sorunudur. Artık Türkiye  saklambaç oyunu bitirmeli ve batılı dost müttefik ağzını bırakıp dost düşman herkesin pozisyonunu açık ve net ortaya koymasını sağlamalı. 

  • ...14 Ocak 2019 13:12

    Orta doğuda kalıcı ülke Türkiye. Arap birliğini kurup,ortak asker oluşturacak ABd ve suriyeyi de işin içine alıp nato harici güç kuracak. Suriye de razı bu duruma belliki dünden, can derdinde. Rusya akdenıze açılayım derdinde, iranda siyasi genişlemeci hamelelerim olsun ortadoğuda diyor. ABD de bu düşmanların silahlı örgütlerine karşılık, kendi durmuyor ama Kürt grupları ile bu durumu devam ettirme derdinde. Türkiye terör örgütlerini temizler ise, ABD b planla arapbirliği ile oraya geçecek. Rusyada ve abd suriyede ortadoğu hamlelerini geri çekmekcek. BU OYUNLAR SÜRERKEN TÜRKİYE TERÖR VE TERÖR YUVALARINI ZORUNLU OLARAK TEK BAŞINADA OLSA YOK ETMEK ZORUNDA. KONTROLSÜZ GÜÇLER TÜRKİ YE E ELBET TEHDİT OLACAKTIR. ABDmüttefik diyor ama nato dostu Türkiye yi ve menfaatlerini, toprak bütünlüğünü görmezden geliyor. Türkiye dosthane hamleleri bitince askeri hamlelerinide vatandaşları güvenliği için yapacaktır.

  • Turan14 Ocak 2019 13:06

    Esad'ı bitirme inadı bizi bugünlere getirdi ve bu trajediyi bitmesini de engelliyor. Hiç zaman kaybedilmeden esada destek vermek lazım artık zaman bizim aleyhimize işliyor

  • IHLAS.BORSA MAGDURLARI14 Ocak 2019 13:06

    Dunya bize guluyor, turklerden nefret ediyor, bu bir gercek gozlem..sebebleri ne olabilir? Biraz elestiri biraz da ozelestiri

  • Zabit14 Ocak 2019 13:27

    Ne zaman bizi sevdilerki. .. napabiliriz sevmeleri için. Dünya Trump a hayran sanırsam. Macrona. ... de gidi de...

  • KAZIM KARTALGÖZLÜ14 Ocak 2019 12:47

    ıstıracak köpek havlamaz ıstırır.çok kortuk abd .o zaman neden suriye den askerlerini çekiyorsun.savaşın bizimle.

  • TURK14 Ocak 2019 16:32

    münir denilen meşeodunu  önceki senelerde amerika yaptıgı tatbikatta okadar gelişmişliğine ragmen 100000 askeri bir yere konuşlandırması 4-5 saat sürerken bizde 150000 asker 1-1,5 saat sürüyor.böyle bir savaş durumunda dünyanın her ülkesinde ve amerikada yaşayan TÜRKLERİ ve Rusya Çin,İran gibi diş biliyen ülkeleride unutmamak lazım.amerikayı senin gibi gözünde büyütenler eski geçmişimize baksın birde en son amerikanın ırakta yenilgisine içimizdeki hainler yurtdışına kaçsa bile biz TÜRKLER hepsine yeteriz.az geçmişini okuki kültürün artsın ya soyun TÜRK değil yada azınlıklardan birisi.

  • Münir14 Ocak 2019 13:16

    Yahu ne cahil,ne düşüncesiz yorumlar bunlar ya? Savaşın bizimle. Kim savaşacak bizimle? ABD mi? Neyinle yeneceksin ABD’yi? Onlardan aldığım 35 yıllık F16’la mı? Adamların gücünün farkınd olmadan,oturduğu koltukta bilgisayarın arkasından salla sallayabildiğin kadar. Savaşın bizimle. Peki savaşsınlar da gör ne oluyor.