E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCavit Çağlar'a Rusya'dan nişan---

Cavit Çağlar'a Rusya'dan nişan

Cavit Çağlar'a Rusya'dan nişan
31 Ekim 2017 - 15:43 borsagundem.com

İşadamı Cavit Çağlar "Dostluk Nişanı"nı 4 Kasım'da Putin'in elinden alacak

Uçak krizi sırasında Türkiye-Rusya ilişkilerinin düzeltilmesi için "gizli diplomasi" yürütenler arasında adı anılan Türk işadamı Cavit Çağlar'ın da Rusya Devlet Dostluk Nişanı ile ödüllendirileceği tören 4 Kasım'da Kremlin'de düzenlenecek. Çağlar ödülü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in elinden alacak.

Kriz sürerken Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Cumhuriyetleri'nde yatırımları olan Eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar devreye girmişti.

Gazeteci Fuad Safarov'un derlediği bilgilere göre, Çağlar, bölgenin Cumhurbaşkanı Ramazan Abdulatipov ile Süleyman Demirel hükümetinde Devlet Bakanı olduğu 1990'lardan tanışıyordu. Abdülatipov o dönem Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin'in yardımcılarındandı. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ise Çağlar'ın bakanlığı sırasında Genelkurmay Başkanı olan İsmail Hakkı Karadayı'nın Özel Kalem Müdürü'ydü.

Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanının Dış ve Güvenlik İşleri Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın'a, Çağlar'ın Abdulatipov aracılığıyla Putin'e bir kanal açtığını bu kanalın değerlendirilebileceğini anlattı. Erdoğan, Akar'ın verdiği güvence ile operasyona yeşil ışık yaktı.

Bunun ardından Türkiye Rusya'ya mektup yazdı, öldürülen pilotların ailesine yardım edildi. Rusya ile ilişkiler kısa sürede normale döndü. Bu krizin çözülmesinde başrolde yer alan İşadamı ve Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar, Putin tarafından Devlet Dostluk Nişanı ile ödüllendirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sözcüsü İbrahim Kalın da bu operasyonda Cavit Çağlar'ın çok önemli rolü olduğunu ifade etmişti.

Mayıs ayında Sputnik’e konuşan Çağlar duygularını şöyle ifade etmişti: “Sayın Putin’in bana Dostluk Nişanı vermesi benim için büyük onur ve mutluluk kaynağı. Ben her zaman Rusya ve Türkiye’nin dostluğu için mücadele ettim. Bu iki devlet, Rusya ve Türkiye her zaman iyi ilişkiler içinde olmalı.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • küçük aga31 Ekim 2017 16:32

    cavit bey umarım okursunuz sizde bu yazdıklarımı.Madalya almanıza sevindim ama bide şu şirketlerinizi düzeltseniz yıllarca madur olduk sifaş polylen hisselerinde..yıllarca beklenti içinde bıraktınız bizlerii..umarım ebediyete gitmeden halledersiniz kul hakkından kaçış yok malum..saygılarımla

  • ALİ31 Ekim 2017 16:05

    Kemal Atatürk, vakti zamanında, dışişleri müsteşarına şu talimatları verir; 1- Ülkelerin iç işlerine karışma, 2- Rusya'yı tahrik etme, 3- Batı değerlerine ulaşma hedefinden şaşma, ancak, emperyalist emellerine alet olma, 4- Araplarla ilişkilerini geliştir, ancak onlar sormadan akıl vermeye kalkışma, birilerinin kulağına küpe olsun...