E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiCaixin imalat PMI endeksi Temmuz ayından bu yana ilk kez daraldı---

Caixin imalat PMI endeksi Temmuz ayından bu yana ilk kez daraldı

Caixin imalat PMI endeksi Temmuz ayından bu yana ilk kez daraldı
01 Kasım 2023 - 07:26 borsagundem.com

Caixin anketine göre, Çin'in imalat faaliyeti Ekim ayında beklenmedik bir şekilde daraldı; bu, ekonomik toparlanmanın ivme kaybettiğinin sinyalini verirken aynı zamanda büyümeyi desteklemeye çalışan politika yapıcılara baskı yapıyor

Caixin imalat PMI endeksi Temmuz ayından bu yana ilk kez daraldı.

Caixin anketine göre, Çin'in imalat faaliyeti Ekim ayında beklenmedik bir şekilde daraldı; bu, ekonomik toparlanmanın ivme kaybettiğinin sinyalini veriyor ve büyümeyi desteklemeye çalışan politika yapıcılara baskı yapıyor.

Caixin imalat PMI endeksi Ekim ayında Eylül ayındaki 50,6 seviyesinden 49,5'e gerileyerek Temmuz ayından bu yana ilk kez daraldı ve ekonomistlerin 50,8 olan tahminlerinin altında kaldı.

Hayal kırıklığı yaratan rakamlar, ekonomik toparlanmanın kırılganlığına ilişkin endişeleri artırdı ve daha fazla politika desteği çağrısını alevlendirdi.

Yatırımcılar, Çin'in son teşvik önlemlerinin, bu yıl zayıf tüketici ve iş dünyası güveni ile devam eden emlak krizi nedeniyle zorlanan ekonomik büyümeyi desteklediğine dair kanıt arıyor. Hükümet bu ay, ekstra devlet borcu verilmesi ve bütçe açığı oranının yükseltilmesi de dahil olmak üzere ekonomiye daha fazla destek vereceğini duyurdu.

Asya borsaları yükselişte

 

Merkez Bankası reeskont işlemlerde faiz oranlarını güncelledi

 

ABD borsaları günü kazançla kapattı

 

12. Kalkınma Planı TBMM'de kabul edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)