E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett’ın enerji yatırımları tam gaz!---

Buffett’ın enerji yatırımları tam gaz!

Buffett’ın enerji yatırımları tam gaz!
28 Mart 2023 - 17:18 borsagundem.com

Berkshire Hathaway enerji devi Occidental’In 3,7 milyon hissesini daha satın aldı. Warren Buffett’ın yatırım firması bugüne kadar enerji devinin %23,5’lik kısmına kelepir fiyatlarla sahip oldu.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane yatırımcı Warren Buffett’ın firması Berkshire Hathaway dün yapılan bir yatırımcı bilgilendirmesine göre Occidental Petroleum’un 3,7 milyon hissesini satın aldı. 211,7 milyon hissesiyle Berkshire enerji devinin %23,5’ine sahip oldu.

Ünlü milyarder petrol ve doğalgaz fiyatlarındaki zayıflıktan faydalanmaya devam ediyor. Buffett’ın firması Occidental hisselerini hisse başına 60 doların altı bir fiyattan satın aldı.

Barrons’un haberine göre Berkshire son satın alma turunda Occidental hisseleri için 218 milyon dolar ödedi. Yatırım firmasının elindeki Occidental hisseleri toplamda 12,6 milyon dolar değerinde. Occidental hisseleri pazartesi günü %2,5 değer kazandı ve 59,65 dolardan kapandı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Occidental yeni günde %3’ün üzerindeki yükselişle hisse başına 61,4 dolardan işlem görüyor. Berkshire, perşembe ve pazartesi günleri arasında 3,7 milyon hisse için 58 ila 59 dolar arasında bir ödeme yaptı.

TD Cowen analistleri Occidental hisseleri için notunu pozitif olarak değiştirdi. Cowen analistlerinin yeni fiyat hedefi 70 dolar. Analistler Occidental’ın "verimlilik” konusundaki iyileştirmelerinden ve cazip doğal kaynak rezervlerinden yararlanmaya devam eden “dayanıklı varlıklara sahip” bir isim olarak öne çıktığını belirtiyor.

Berkshire, 30 Eylül'den bu yana uykuda kaldıktan sonra bu ay Occidental hisse senedi alımlarını artırdı. Yatırım devi 13 Mart'tan 15 Mart'a kadar yaklaşık sekiz milyon hisse ve ayın başlarında altı milyon Hisse daha satın aldı. Satın alma işlemleri Buffett'ın şirketlerde hisse edinme konusundaki sabrını gösteriyor. Berkshire'ın ilk satın alımları bir yıldan uzun bir süre önce açıklanmıştı.

Şirketin %10'undan fazlasının sahibi olan Berkshire’ın, satın alımları iki iş günü içinde açıklaması gerekiyor.

Son satın alımlar, Berkshire’ın ne kadar Occidental hissesinin satın alınacağı ve Buffett'ın tüm şirketi satın almak isteyip istemediği konusunda devam eden spekülasyonları körükleyecek.

Berkshire'ın Occidental'ın geri kalanını satın alması muhtemelen 50 milyar dolardan fazlaya mal olacak ve hisse başına yaklaşık 75 dolarlık bir fiyat oluşacak. Barrons’un haberinde Berkshire'ın Occidental hisseleri için hisse başına 50 doların altında bir ortalama bir fiyat ödediği tahmin ediliyor.

Hisse senedi sahipliğine ek olarak, Berkshire, Occidental hisselerini satın almak için yaklaşık 84 milyon garantinin de sahibidir. Bu garantiler şirketin, 60 doların altından 10 milyar dolarlık Occidental hissesini %8 temettü oranıyla satın almasına imkan sağlıyor.

Buffett’ın enerji şirketlerine olan ilgisi ise tartışmaların odağında. Enerji şirketlerine yönelik olumsuz yaklaşımı ile bilinen ABD Başkanı Joe Biden bankacılık krizi sırasında Warren Buffett’tan yerel bankacılık sektörüne yatırım yapmasını istediği iddia edilmişti. Buffett bir diğer enerji devi Chevron’da da yaklaşık 27 milyar dolarlık yatırımını tutuyor.

Biden ünlü milyarderden yardım istedi! Buffett banka krizi için devrede

 

Buffett banka krizinden ne kadar kaybetti?

 

Buffett’ın firması neden nakit biriktiriyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İşctr28 Mart 2023 18:40

    Bizde enerji ve tarıma büyük yatırım yapan İşbankası 10 Marttan beri 15.14-13 arasında %16,50 değer kaybetti. Yatırımcılarada şirketlerede değer veren yok. Ahlaksızca algı var.