E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett kazanmak için piyasalara ayak uydurmak zorunda---

Buffett kazanmak için piyasalara ayak uydurmak zorunda

Buffett kazanmak için piyasalara ayak uydurmak zorunda
17 Haziran 2020 - 14:37 borsagundem.com

Stratejistlere göre efsanevi yatırımcı Warren Buffett’ın borsalarda tekrar kazanmaya başlaması için piyasalara ayak uydurması gerekiyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım şirketi Edward Jones’un stratejisti James Shanahan Financial Times’a yazdığı yazıda pandemi sürecinde Warren Buffett’ın düşük performansıyla ilgili düşüncelerini yazdı.

Jones’a göre Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway geçtiğimiz sene de S&P 500 endeksinin performansını geçemezken bu sene makas iyice arttı.

Araştırma şirketi CFRA’nin stratejisti Cathy Siefert, Berkshire’ın kronik kötü performansının Buffett’ın karar alma mekanizmasını değiştirmesini gerektirdiğini ortaya koyduğunu söyledi. Özellikle Kraft Heinz ve Occidental Petroleum hisselerinden zarar ederken.

Aynı zamanda efsanevi yatırımcı Warren Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway’in elindeki bütün havayolu hisselerinin korona virüs krizi sırasında satmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Buffet’ın havayolu hisselerinden çıkmasının ardından havayolu hisseleri ralli yaparken, ABD Başkanı Donald Trump bile hata yaptığını söyledi.

J Stern & Co’nın Baş Yatırım Sorumlusu Christopher Rossbach, Berkshire’ın önümüzdeki 25 yıla damga vuracak şirketlere yatırım yaparak piyasaya ayak uydurması gerektiğini söyledi. Hem Buffett hem de onun sağ kolu Charlie Munger Amazon’a yatırım yapmayarak büyük bir fırsatı kaçırdıklarını kabul ettiler. Berkshire’ın en doğru hamlesi olan Apple hisseleri ise yükselmeye devam ediyor.

Portnoy: “Warren Buffett tam bir ahmak”

Buffett’ın havayolu hisselerini satması büyük bir hata

Warren Buffett 4 havayolundaki hisselerini sattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)