E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett formülüyle borsada küçük paralarla nasıl servet edinilir?---

Buffett formülüyle borsada küçük paralarla nasıl servet edinilir?

Buffett formülüyle borsada küçük paralarla nasıl servet edinilir?
04 Nisan 2024 - 16:46 borsagundem.com

Yatırım efsanesi Warren Buffett küçük meblağlarla yatırıma başlamanın borsadan servet edinmek için bir engel olmadığını düşünüyor. Borsa efsanesine göre akıllıca yapılan değer yatırımları uzun vadede servete dönüşebilir


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küçük miktarlarda parayla yatırım yapmak bile zaman içinde önemli bir servete yol açabilir. Bunu tüm zamanların en başarılı yatırımcılarından biri olan Warren Buffett'tan daha iyi kimse bilemez. GoBankingRates’in haberine göre net serveti yaklaşık 69 milyar dolar olan Buffett'ın yatırım stratejileri oldukça dikkat çekici. Habere göre Buffett borsaya küçük miktarlarda para yatırmayı düşünenlere şu tavsiyelerde bulunuyor:

Erken başlayın

Buffett her fırsatta borsa yatırımına mümkün olduğunca erken yaşlarda başlamanın önemini vurguluyor. Bileşik faizin gücüne dikkat çeken borsa efsanesine göre ne kadar erken başlarsanız paranız da o kadar fazla büyüyebilir. Buffett bunu bir kar topunun tepeden aşağıya yuvarlanmasına benzetiyor. Zira tepe ne kadar yüksek olursa kar topu da o kadar fazla büyüyebilir. Buffett, “İşin püf noktası çok uzun bir tepeye sahip olmaktır, bu da ya çok genç başlamak ya da uzun yaşamak, çok yaşlı olmak anlamına gelir" açıklamasında bulunuyor.

Değer arayın

Buffett, yatırım yaparken adil fiyatının altında satış yapan işletmeleri aramanızı öneriyor. Bu, piyasa tarafından değeri düşük ancak güçlü temel göstergelere ve büyüme potansiyeline sahip şirketleri bulmak anlamına gelir. Söz konusu strateji değer yatırımı olarak bilinir. Buffett’ın milyar dolarlık servetini de bu şekilde inşa ettiği biliniyor. Buffett'ın en büyük yatırımlarından bazılarının da değer yatırımı olduğu da bilinir.

Küçük şirketlere odaklanın

Buffett, bir yatırımcı olarak en iyi döneminin, küçük meblağlarla yatırıma yeni başladığı zaman olduğunu belirtti. Bunun nedeni, daha fazla risk alabilmesi ve daha yüksek büyüme potansiyeline sahip daha küçük şirketlere yatırım yapabilmesi. Buffett, "Küçük bir miktar parayla çalışıyorsanız ve yatırıma niyetliyseniz, büyük meblağlarla sunabileceklerimize kıyasla çok büyük getiriler vaat eden bazı küçük şirketler bulacağınıza şüphe yok" diyor.

Kısa vadeli dalgalanmalar hakkında endişelenmeyin

Buffett, hisse senedi fiyatlarındaki kısa vadeli dalgalanmalar konusunda endişelenmemeyi tavsiye ediyor. Bunun yerine, yatırımlarınızın uzun vadeli potansiyeline odaklanın. İyi bir şirkete iyi bir fiyata yatırım yaptıysanız, kısa vadeli piyasa hareketleri sizi endişelendirmemelidir. Buffett konuya ilişkin şu ifadeleri kullanıyor: "Hisse senetleriniz düştüğü için aptalca şeyler yapacaksanız, o zaman hiç hisse senedine sahip olmamalısınız."

Çok Çalışmaya Hazır Olun

Küçük meblağlarla bile yatırım yapmak çaba ve araştırma gerektirir. Buffett, yatırım yapmanın asla kolay olmaması gerektiği ve büyük yatırım fırsatları bulmak için işi yapmaya istekli olmanız gerektiği konusunda uyarıyor. Buffett ve geçen yıl hayatını kaybeden ortağı Charlie Munger, kolay para peşinde koşan gereğinden fazla akım olduğunu da belirtiyor.

Yatırımlarınızı çeşitlendirin, ancak çok fazla değil

Piyasalardaki riskleri yönetmek için çeşitlendirme önemlidir. Ancak Buffet birkaç büyük fırsata odaklanmak gerektiğini de belirtiyor. Buffett konuya ilişkin “Çeşitlendirme cehalete karşı bir korumadır. Ne yaptığını bilenler için çok az anlam ifade eder” diyor.

Warren Buffett'ın tavsiyesine uyan ve uzun vadeli değer yatırımlarına odaklananlar, küçük meblağlarla başlasalar bile zaman içinde bir servet oluşturabilir. Buffett'ın yatırımın ne kadarlık meblağ ile başladığınızla ilgili değil ne kadar akıllıca hamleler yaptığınızla alakalı olduğunu belirtiyor.

Yatırımcılar FED’den ümidi kesti

 

Borsalar geri çekilirse yatırımcı ne yapmalı?

 

Milyarder yatırımcı Çin yatırımlarını anlattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)