E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMilyarder yatırımcı Çin yatırımlarını anlattı---

Milyarder yatırımcı Çin yatırımlarını anlattı

Milyarder yatırımcı Çin yatırımlarını anlattı
04 Nisan 2024 - 13:07 borsagundem.com

Yatırımcı Dalio, ABD ile gerilim ve ekonomik eksikliklere rağmen Çin'deki yatırımlarından vazgeçmeyeceğini açıkladı. Deneyimlerine atıfta bulunarak Çin halkı ile bağ kurduğunu ve piyasalarıyla ilişki içinde olmanın önemli olduğunu savundu.

Dünyanın önde gelen milyarderlerinden, yatırımcı Ray Dalio, Çin ekonomisine yönelik ‘kayıp on yıl’ konusunda uyarılarda bulunmasına karşın, bu ülkedeki yatırım taahhütlerine devam edeceğini ifade etti.

Amerika ve Çin arasındaki artan gerilimlere ve ekonomik zorluklara rağmen, Dalio’nun Çin’deki yatırım kararlılığı sürüyor.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Dalio iş dünyası odaklı sosyal medya platformu Linkedin’de gerçekleştirdiği paylaşımda “Çin halkı ve Çin kültürüyle, onları sevmeme neden olan 40 yıllık harika bir ilişkim oldu. Benim için onlarla ve piyasalarıyla ilişki içinde olmak birbirini tamamlıyor” ifadelerini kullandı.

Hedge fonu Bridgewater Associates’in kurucusu “İşler iyi gittiğinde girip işler zorlaştığında çıkmıyorum çünkü ben ‘iyi gün dostu’ ve ‘iyi gün yatırımcısı’ değilim” ifadelerini kullandı.

Dalio, 27 Mart’taki payllaşımında Çin’in karşılaştığı zorluklara dikkat çekmiş, Pekin yönetiminin borçluluk oranını düşürmesini ve para politikasını gevşetmesini önermiş, aksi halde “kayıp bir on yıl yaşanacağını” öne sürmüştü.

Ray Dalio: ABD-Çin krizi küresel ekonomiyi felç ediyor

 

Ünlü milyarder Ray Dalio’dan ekonomik çöküş uyarısı

 

Ray Dalio: Çin kapitalizm karşıtı bir ülke değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)