E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett enerji sektöründe atağa kalktı---

Buffett enerji sektöründe atağa kalktı

Buffett enerji sektöründe atağa kalktı
06 Temmuz 2020 - 10:04 borsagundem.com

Küresel borsaların en ünlü yatırımcısı Warren Buffet beklenen yatırım hamlesini gerçekleştirdi. Buffett’ye ait Berkshire Hathaway enerji sektöründe 10 milyar dolara mâl olacak doğalgaz yatırımı yapıyor


Warren Buffett'nin yöneticisi olduğu holding Berkshire Hathaway, Dominion Energy gaz varlıkların satın alıyor. Şirket’in enerji birimi olan Berkshire Hathaway Energy’den yapılan açıklamada Dominion Energy Inc’in doğalgaz iletim ve depolama ağının 4 milyar dolara satın alınacağı bildirildi. Şirketin borçları da dahil edildiğinde anlaşma toplamda 10 milyar dolara mâl olacak.

Berkshire Hathaway’in bu hamlesi mart ayında piyasaların çökmesinin ardından ünlü yatırımcı Buffet’nin ilk büyük satın alması olma özelliğini de taşıyor. Buffet mayıs ayında hissedarlarla yaptığı olağan toplantıda şirketin 137 milyar dolar nakit biriktirdiğini belirtmişti. Buffet şirketin yatırım pozisyonuna ilişkin, “Hiçbir şey yapmadık çünkü çekici gelen bir şey görmedik” ifadelerinde bulunmuştu.

Pazar günü açıklanan işlem, 12.390 km'den (7.700 mil) fazla doğal gaz iletim hattı ve 900 milyar metreküp doğal gaz deposu içeriyor. Berkshire Hathaway Energy anlaşmayla, doğalgaz dağıtım şirketi Dominion Energy Transmission, Questar boru hattı, doğalgaz aktarım şirketi Carolina, gaz dağıtım şirketinin Iroquois yarısı ve Maryland'deki Cove Point sıvılaştırılmış doğal gaz tesisinin % 25'ini satın alıyor.

Borsalarda Warren Buffett’ın uyarıları gerçekleşti

 

Borsalarda küresel likidite rallisi

 

Küresel borsalarda virüs endişesine rağmen yükseliş sürüyor

 

Borsa İstanbul yeni haftaya sert yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)