E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalarda virüs endişesine rağmen yükseliş sürüyor---

Küresel borsalarda virüs endişesine rağmen yükseliş sürüyor

Küresel borsalarda virüs endişesine rağmen yükseliş sürüyor
06 Temmuz 2020 - 09:28 borsagundem.com

ABD’de artan korona virüs vakaları yatırımcıların ekonomik geri dönüşe yönelik beklentilerini şüpheye düşürse de küresel borsalar haftanın ilk gününe yükselişle başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya borsaları haftanın ilk gününe yükselişle başladı. Asya hisseleriyle birlikte ABD ve Avrupa vadeli endeksleri yükseldi. Yatırımcılar küresel ölçekte artan korona virüs vakaları karşısında beklenen politik desteği değerlendiriyor. ABD Hazine tahvilleri ve uluslararası piyasalarda dolar değer kaybetti.

Çin’de ülke medyasından borsalara yönelik iyimser açıklamalarla birlikte Şangay borsası %4’ün üzerinde güçlü bir ilerleme kaydetti. Tokyo, Hong Kong ve Seul borsaları da yukarı yönü gösteriyor. 3 günlük tatilin ardından yeniden açılacak olan ABD borsalarında vadeli endeksler yükseliş gösteriyor. Avustralya hisseleri, yetkililerin Melbourne'deki salgını kontrol etme çabalarını hızlandırması nedeniyle düşük performans gösterdi. Dünya Sağlık Örgütü hafta sonu küresel vaka sayısında bir günlük en yüksek artışı rapor etti ve küresel vaka sayıları 11,3 milyonu geçti. Petrol değer kaybediyor.

Yatırımcılar ölümcül virüsün yayılmasıyla tehlikeye giren ekonomik iyileşmeye rağmen mart ayı dip seviyesinin %40 yukarısında seyreden küresel borsaları değerlendiriyor. Goldman Sachs bu yıl ABD ekonomisindeki küçülme beklentilerini arttırdı. ABD bankasına göre üçüncü çeyrekteki büyüme beklenildiği kadar güçlü olmayacak.

Londra merkezli borsa şirketi CMC Markets’ın Sidney Birimi Borsa Stratejisti Michael McCarthy borsaların geleceğine ilişkin, “Yatırımcıların aksaklıkları arkasına bırakarak bu çeyrek için bekledikleri iyileşme isteği artan vaka sayısı oranlarıyla birlikte tehlike altında” ifadelerini kullandı.

Küresel piyasalarda pazartesi günü TOPIX endeksi %1,3 yükseldi. Hong Kong endeksi Hang Seng %3 yükseliş gösterirken Çin’in Şangay endeksi de %4,2 arttı. KOSPI endeksindeki yükseliş %1,4. Avustralya endeksi S&P/ASX 200 %0,2’lik sınırlı bir yükselişle yukarı yönlü hareket etti. Avrupa’da STOXX 50 vadeli endeksinde yükseliş %2,3 olarak izlenirken ABD vadeli endeksleri %1’in üzerinde yükseliş gösteriyor.

Küresel piyasalarda yeni hafta veri odaklı başlıyor

 

Asya borsaları ilk işlem gününde yükseldi

 

Bitcoin 9,000 dolar sınırında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)