E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda küresel likidite rallisi---

Borsalarda küresel likidite rallisi

Borsalarda küresel likidite rallisi
06 Temmuz 2020 - 09:50 borsagundem.com

Pandemi kriziyle birlikte küresel borç miktarı artarken bu durum merkez bankalarının para politikasını gevşetmesine ve serbest kalan yeni paranın borsalara girmesine neden olmakta

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin JPMorgan bankasına göre pandemi süreciyle birlikte küresel borç seviyesi tavan yaparken bu durum merkez bankalarının gevşek para politikası benimsemelerini zorunlu kıldı.

Küresel piyasalarda serbestçe dolaşan trilyonlarca dolarlık yeni likidite bankaya göre borsaların ve tahvil piyasasının ralli yapmasına sebep olmakta.

Bu yıl küresel borçlanmanın 16 trilyon dolar artacağını öngören bankanın stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou’na göre daha fazla borç daha fazla likiditeye o da daha fazla varlık reflasyonuna dönüşmekte.

Stratejist Cuma günü müşterilerine gönderdiği notta düşük faiz oranları borsalara çok fazla yeni paranın girmesine neden olduğunu belirtti.

Artan nakit miktarı ise Panigirtzoglou’na göre borsalar ve tahvil piyasaları için güçlü bir arka plan desteği sağladı.

Mevcut düşük tahvil getirileri göz önüne alındığında ise bu likiditenin çoğu, zamanla hisse senetlerine yönelecektir.

JPMorgan'a göre korona virüs krizi sırasında küresel likiditedeki artışı 2008 krizine kıyasla çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşti. Banka ayrıca merkez bankalarının önümüzdeki sene de yüksek miktarlarda para basmasını bekliyor.

FED’in raporlarına göre ABD’de M2 para arzı raporlarına göre bu sene 3 trilyon dolar artarken 18 trilyon dolar seviyesine çıktı.

Küresel borsalarda virüs endişesine rağmen yükseliş sürüyor

Ekonomik veriler yükselişi destekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)