E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett bir tek o hisseyi alıyor---

Buffett bir tek o hisseyi alıyor

Buffett bir tek o hisseyi alıyor
08 Temmuz 2020 - 10:47 borsagundem.com

Dünyanın en ünlü yatırımcısı Warren Buffet portföyünün %43’ünü Apple’a ayırdı. Portföyde çeşitlendirmenin bu derece kırılması yatırımcıları şaşkına çeviriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane yatırımcı Warren Buffett’nin Berkshare Hathaway portföyü borsa uzmanlarını şaşırtacak derecede çeşitlendirmeden uzak gibi görünüyor. Berkshare şu anda Apple’ın 91 milyar dolarlık hissesine sahip ve bu rakam toplam portföyün %43’ünü ifade ediyor.

Buffett uzun süre önce verdiği bir röportajda “Çeşitlendirme ahmaklık karşısında korunmayı sağlar. Eğer ne yaptığınızı biliyorsanız çok fazla bir anlamı yoktur” ifadelerinde bulunmuştu. Ünlü yatırımcının bir teknoloji hissesi olmasına rağmen Apple’a fazlasıyla güvendiği çok açık.

Borsa araştırmaları şirketi Motley Fool’un rakamlarına göre Buffett’nin portföyünde 46 hisse senedi daha bulunuyor ve bunların hiçbiri Apple’ın sahip olduğu yüzdelik dilime yaklaşamıyor.

Apple'ı Buffett için sadece bir hisse değil

Bu yılın başında Buffet CNBC’ye verdiği röportajda Apple’ın Berkshire’in genel performansı için ne kadar önemli olduğunu açıklamıştı. Buffett, “Apple’ı bir hisse olarak düşünmüyorum. O daha çok üçüncü bir iş alanı gibi. Dünya üzerinde bildiğim en iyi işletme olabilir” ifadelerini kullanmışı.

Buffett’nin Apple pozisyonu Salı günkü seansta bir miktar geriledi. Fakat geniş perspektiften bakıldığında Dow Jones’un, S&P 500’ün ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksinin değer kaybettiği seansta göreceli olarak daha iyi performans gösterdiği izlenebiliyor.

Buffett enerji sektöründe atağa kalktı

 

Korku endeksi yükselmeye devam ediyor

Dünya borsalarında korona virüs korkusu sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Engin Çakıcı08 Temmuz 2020 23:05

    Millete verip kendi çıkacaktır Baffıt dede :)))

  • Bennu08 Temmuz 2020 15:06

    Apple hissesinin speği Buffett amcaymış vay vay

  • ekonomist/stratejist08 Temmuz 2020 11:45

    Ayrılmaz ikili Buffett ve Apple..Buffett'i meşhur eden ve ultra milyarder eden Apple firmasıdır. Apple ile beraber ikisi de uçuşa geçtiler..Hiç şaşırmadım bu haberi..

  • Yorum08 Temmuz 2020 11:35

    Saçma apple gibi yüzlercesi önümüzdeki 5 yıl içinde çıkabilir piyasaya çinde 10 yıl önce telefon şirketi yoktu şimdi onlarca var bir 10 yıl sonra yüzlerce olur bu sebeple apple batabilir bile böyle haberlere dikkat etmeyin örnek verecek olursak 20 yıl önce apple batıktı telefon ile ayakta durdu şimdi telefon işi ayaga düştü bu işten eskisi gibi para kazanamaz göreceksiniz önümüzdeki 5 10 yıl içinde teknolojiyi yenilikleri rakiplerinden izleyip taklit etmeye başlıyacaklar

  • Bir yorum08 Temmuz 2020 11:16

    Tabutuna  da koyarlar hiç  ayrılmazsın  kağıtlarından!

  • Bir yorum08 Temmuz 2020 17:41

    Bunlar Dünya ülkelerini sıcak para ile tahrip eden  kendilerine özel  görev verilmiş spekülatörlerdir. Kendi iradesi ile bu işleri yapmıyor ayrıca!  Siz ağzı açık ayran budalaları her önünüze konulan haberi saman gibi çiğneyip hayran hayran bakacağınıza biraz  düşünmesini öğrenin.  Burada kendi ülke yönetimlerini kapitalist ve diktatör olmakla suçlayan ahmaklar güruhu  Dünyanın sömürü düzeninden beslenmiş bu sermaye sahiplerine hayranlık bile duyarlar. Aynaya bir bakın da ne kadar mal olduğunuzu  kabul edin.

  • hayırdır?08 Temmuz 2020 15:43

    adam 80 90 yasinda bile çalışıyor. örnek alacağına klasik çekemeyen türk insani tepkisiyle laf atiyor. belki sen ondan once öleceksin bir garantin mi var

  • Bir yorum'a08 Temmuz 2020 12:01

    Ne alaka?