E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBP Mısır'a, 3,5 milyar dolarlık yatırım yapacak---

BP Mısır'a, 3,5 milyar dolarlık yatırım yapacak

BP Mısır'a, 3,5 milyar dolarlık yatırım yapacak
28 Ağustos 2023 - 20:06 borsagundem.com

İngiliz enerji şirketi British Petroleum (BP) Mısır'da yaklaşık 3,5 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Yatırım planı; araştırma, keşif ve kalkınma alanlarını barındırıyor

İngiliz enerji şirketi British Petroleum (BP), Mısır'da araştırma, keşif ve kalkınma alanlarına yaklaşık 3,5 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını duyurdu

Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, BP Üst Yöneticisi (CEO) Bernard Looney'i kabul etti. Mısır'ın İngiliz enerji şirketi ile işbirliğini güçlendirme yollarının ele alındığı görüşmede, Sisi ülkesinin BP ile işbirliğini ilerletmeye istekli olduğunun altını çizdi.

Sisi, Mısır'ın kaynaklarından daha fazla yararlanmak için keşiflerle üretimini artırma çabalarına dikkati çekti. BP CEO'su Looney da şirketin Mısır'la stratejik ilişkisinin 60 yıllık geçmişi olduğuna işaret ederek, doğal gaz transferi ve sıvılaştırmanın yanı sıra elektrik bağlantısı alanlarında Orta Doğu'daki projelerde devam eden işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Looney, BP'nin Mısır'da araştırma, keşif ve kalkınma alanlarında 3 yılda yaklaşık 3,5 milyar dolar yatırım planladığını ifade etti. BP'nin internet sayfasındaki verilere göre, şirket halihazırda Mısır'daki doğal gazın yaklaşık yüzde 60'ını üretiyor.

Mısır da 104 milyonu aşan nüfusuyla her geçen gün artan enerji ihtiyacını yerli olarak karşılaması için dev yatırımlara ihtiyaç duyuyor.

Eni, BP'nin iki büyük gaz sahasının işletmesini aldı

 

Mısır'da enerji krizi önlemleri: Kamu aydınlatmaları rasyonelleştirilecek

 

Mısır'dan devlet hisselerinin satışı için dev sözleşme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)