E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBOTAŞ'tan doğalgaz borcu iddialarına ilişkin açıklama---

BOTAŞ'tan doğalgaz borcu iddialarına ilişkin açıklama

BOTAŞ'tan doğalgaz borcu iddialarına ilişkin açıklama
14 Ekim 2023 - 19:48 borsagundem.com

BOTAŞ, Türkiye'nin Rusya'ya olan doğalgaz borcunun 27.5 milyar dolar düzeyine çıktığı ve bu borcun yapılandırılması için müzakereler yürütüldüğü haberlerinin asılsız olduğunu duyurdu

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kuruluşu ulusal ve uluslararası arenada yıpratmaya ve marka değerini düşürmeye yönelik haber ve iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Söz konusu iddialara ilişkin BOTAŞ'ın yasal haklarını saklı tuttuğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada Türkiye'nin, Rusya'ya olan doğalgaz borcunun 27,5 milyar dolar düzeyine çıktığı ve bu borcun yapılandırılması için müzakereler yürütüldüğü yönündeki asılsız ve mesnetsiz iddialara yönelik olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı hasıl olmuştur. Türkiye Yüzyılı'nda enerjide merkez ülke olma yolunda dev yatırımların, dünya gündemine oturan ihracat anlaşmalarının hayata geçirildiği bugünlerde, ülkemizin enerjide yüz akı ve amiral gemisi niteliğindeki BOTAŞ'ın, bu gibi asılsız iddialarla gündeme getirilmesi son derece manidar ve maksatlıdır."

(Sputnik)

Rusya'dan Türkiye mesajları: Gazprom ve BOTAŞ’la bir yol haritası hazırlandı!

İletişim Başkanlığı'ndan BOTAŞ ve THY açıklaması

Gazprom'dan BOTAŞ açıklaması

Bütçeden BOTAŞ'a 32 milyar TL'lik transfer

IEA: Doğalgaz piyasasında oynaklık artabilir

Rusya'nın Özbekistan'a doğalgaz sevkiyatı başladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİR DOST14 Ekim 2023 21:15

    Bu şeref yoksunları Rusya ile doğal gaz anlaşmasını manipüle etmeye çalışıyor sanırım. Bu guruha ağır yaptırımlar uygulamadan bu sürüyü düzeltemeyeceğiz sanırım.