E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBOTAŞ'tan açıklama: Deprem bölgelerine doğalgaz verilemiyor---

BOTAŞ'tan açıklama: Deprem bölgelerine doğalgaz verilemiyor

BOTAŞ'tan açıklama: Deprem bölgelerine doğalgaz verilemiyor
07 Şubat 2023 - 09:31 borsagundem.com

BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, 3 il ve bazı ilçelere boru hattı hasarları sebebiyle doğalgaz verilemiyor.

Dün yaşanan depremler sonrası Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay illeri ile Pazarcık, Narlı, Besni, Gölbaşı, Nurdağı ve Kırıkhan ilçelerine doğalgaz verilemiyor. Konuyla ilgili Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ)'tan açıklama geldi.

BOTAŞ'tan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

06.02.2023 tarihinde saat 04.17’de Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 7.7 ve saat 13.24’te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde;

Kahramanmaraş - Gaziantep doğalgaz iletim hattında oluşan hasar neticesinde; Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay illeri ile Pazarcık, Narlı, Besni, Gölbaşı, Nurdağı ve Kırıkhan ilçelerine doğalgaz verilememektedir.

Ekiplerimiz tarafından gerekli güvenlik tedbirleri alınarak ilgili bölgelerdeki boru hattı hasarlarının ivedilikle onarımı için kaynak ekip ve ekipmanları, çelik boru vb. unsurların hasar noktalarına sevkiyatı gerçekleştirilmektedir. Sahaya intikal işlemleri akabinde, en kısa zamanda güvenlik şartları sağlanması sonrasında şehirlerimize gaz akışının yeniden başlatılması planlanmaktadır.

BOTAŞ, doğalgaz hatlarındaki hasar onarım çalışmalarınına ilişkin yeni açıklama
 
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında doğal gaz ana iletim hatlarında meydana gelen hasarlara yönelik onarım çalışmalarına aralıksız devam ettiğini belirtti.

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, "06.02.2023 tarihinde saat 04.17'de Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 7,7 ve saat 13.24'te Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremler sonrası doğalgaz ana iletim hatlarında hasar meydana gelen noktalarda ekiplerimiz onarım çalışmalarına aralıksız devam etmektedir." ifadesi kullanıldı.

Tüm BOTAŞ ekiplerinin oldukça zorlu hava ve arazi şartları altında sahada olduğu belirtilen açıklamada, bölgedeki doğalgaz dağıtım şirketleriyle koordinasyon içinde vatandaşlara güvenli gaz akışının sağlanması amacıyla çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

Depremde can kaybı 2 bin 921'e yükseldi

 

Kahramanmaraş depreminin yer altındaki ürkütücü sesini kaydetti

 

Deprem bölgesinde 7,6'lık bir sarsıntı daha...

 

AFAD depremin büyüklüğünü 7.7 olarak revize etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran07 Şubat 2023 18:12

    Oy uğruna onlarca kere imar affı çıkar. Sonra insanları çürük binalarda yaşamaya mahkum et ve cinayete ortak ol. Sonrada ölümleri Yüce Allah'a bağla. Peygamberimiz ne demiş " Önce tedbir sonra tevekkül " Deprem için devlet olarak ne tedbir aldınız diye adama sorarlar. Milyarlarca dolar deprem parasını depreme hazırlık için değil duble yol yaptılar. Arkadaşlar bana kızabilirsiniz ama emin olun sinirden ağlıyorum.

  • Sinan07 Şubat 2023 21:16

    Çakma milliyetçi küfürbaz baran ?????

  • Mucise Reis : (07 Şubat 2023 17:15

    3 metre fay hattının kaydığı söylenıyor. Yabancı bir araştırma var , hava lımanı bile kırılmış. boru hatlarıda zarar gormuştur. çalışması çok zor. iş makınaları şuan enkaz başlarında. enkaz başlarında araç yeter duruma düşerse alternatif yerlere araçla yonlenecektir. 3 metre fay kaymış. acaba İstanbulda enerjı  durumu nasıl etkılenır  ?  1 hafta sonra haberler ypaılmaya başlar. malım hatlar birbirini etkılıyor.

  • Mucise Reis : (07 Şubat 2023 22:28

    Ebabillerin Piri ..O hava limanı hangi engellemelere rağmen yapıldı ? haberin yoktur, bir goole araştırması yap, o balçıklı arazi hakkınbda biraz bilgi sagibi ve inşa çalışmalarında oluşan itiraz edenleri oku. Ebabil kuşlarının çalışmaları ile o kişilere etitğiniz küfürler içinde özür dile istersen. Hala yüzün varsa tabi...  İstanbula deprem olunca ne olacak ? o kapanan koskoca hava limanı , yurtdışı destek uçuşları ve deprem üsleri millet bahçesi yapılıyor... oturur hüngür hüngür ağlarken, kek+çay içer sin ...Çok boş adamsin. Bir fikir üretemeyen, : )) Şahıslara sadece saldır. Ama 1 fikir yok ... onun için Ebabil kuşunun piri diyorum sana . öğrenmişsin adını : ))

  • Milli yas07 Şubat 2023 21:19

    Ebabil kuşu bugünlerde laf salatası yapma bari.

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI07 Şubat 2023 12:43

    Biz deprem ile uğraşır iken PKK/YGP de boş durmamış bize saldırmış.artık bunlara destek verenler ile sert tebbirler alınmalıdır.https://www.star.com.tr/guncel/msb-insanliktan-nasibini-almamis-olan-pkk-depremi-bile-firsat-bilerek-saldirdi-misliyle-ka-haber-1766507/

  • Baron07 Şubat 2023 21:25

    Havuz medyasının haberlerine kesinlikle inanma! Önce İskenderun da uzun süredir yanmakta olan tankeri bir uçak gönderip söndürelim!

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK07 Şubat 2023 11:29

    Doğalgaz nasıl verilecek.o zamanda yangın çıkar belki bina altlarındakiler yanarak ölebilirler.ALLAH yar ve yardımcıları olsun.

  • Depremzede07 Şubat 2023 21:28

    Dondurucu soğukta evlerine giremeyen insanların doğal gaza ihtiyacı yok demen daha doğru bir yorum olurdu.

  • AHMET ÖZBİLEN07 Şubat 2023 11:28

    Devletimizin ve milletimizin başısağolsun.ALLAH bir daha böyle felaketler devletimize ve milletimize göstermesin.Ayrılıkların bırakılıp hepimizin devletimizin ve hükümetimizin yanında olup, bu afetin de üstesinden geleceğiz.ülkemiz güçlü ve ekonomik açısından da bunun üstesinden glecek güçlerdir.Ölenlerin yakınlarına başsağlı dilerim ve acılarını en içten dileklerimle paylaşırım.

  • Depremzede07 Şubat 2023 21:38

    Dolarcı Ahmet, İBAN numarası vermekten başka bir şey yapamayan iktidar yerine, halkımızın yanında olmayı dilemeni isterdim, deprem bölgesinde bir çadır bile kuramayan Kızılay kurumuna kızmanı beklerdim