E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDeprem bölgesinde 7,6'lık bir sarsıntı daha...---

Deprem bölgesinde 7,6'lık bir sarsıntı daha...

Deprem bölgesinde 7,6'lık bir sarsıntı daha...
06 Şubat 2023 - 13:45 borsagundem.com

Gece yarısı 7.7 büyüklüğünde depremin yıktığı Kahramanmaraş'ta saat 13,25'e çok şiddetli bir deprem daha meydana geldi. Kahramanmaraş, Malatya ve Adana'da yeni yıkımlar oldu AFAD depremin büyüklüğünü 7.6 olarak açıkladı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi merkez üssü olan şiddetli bir deprem yaşandı.

Gece yarısı meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremle ilgili arama ve kurtarma çalışmaları sürerken yeni sarsıntı bölgede şok etkisi yaptı. AFAD depremin artçı değil yeni bir deprem olduğunu bildirdi ve büyküğünü 7.6 olarak duyurdu. 

Malatya'da aralarında AK Parti İl Başkanlığı'nın da olduğu çok sayıda binanın yıkıldığı öğrenildi.

Adana'da da bir bina çöktü. Yetkililer hasarlı binalardan uzak durun çağrısı yaptı.

DİYARBAKIR, MALATYA VE ADANA’DA BİNALAR ÇÖKTÜ

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde 4 bloklu sitenin çöken bir binasının enkaz kaldırılması sırasında az önce bitişiğindeki bir apartman daha çöktü. Son çöken apartmanda birilerinin olup olmadığı henüz bilinmiyor… Öte yandan Adana’da bir binanın, Malatya’da ise çok sayıda binanın yıkıldı bilgisi gelirken, Malatya Havalimanı’nın tavanının çöktüğü öğrenildi. Yeni depremin ardından Adana Havalimanı da ikinci bir karara kadar uçuşlara kapatıldı.

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar “Vatandaşlarımızdan hasarlı binalardan uzak durmalarını ve toplanma alanlarında bulunmalarını istiyoruz.” dedi.

AFAD depremin büyüklüğünü 7.7 olarak revize etti

 

Akar: 3 şehidimiz ve yaralılarımız var

 

Depremden etkilenen vatandaşların borçlarına öteleme

 

Borsada deprem düşüşü

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 912 can kaybı 5 bin 385 yaralı var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YILDIRIM06 Şubat 2023 20:47

    Hükümetin işi oldukca çok zor ALLAH yardım etsin.

  • IDAM06 Şubat 2023 19:44

    Tum Turkiye,ye gecmis olsun.binayi mutahit yapmaz ,ustalar yapar,mutahit sadece sermayesini koyar.insaat kalite standartlarini deprem guvenli seviyeye cikar,BU MEMLEKET DEPREM MEMLEKETI,adam gibi kanun yap,adam gibi duzenli disiplinli denetleme yap ,rapor sonuclari labaratuvadan cikar,karsidan bakipta rapor verme.tum kurallari uygulamayana belge verme ,tek katli binalar haric cok katli binalar icin adam gibi zemin etutu yap ve heryere izin verme,recete gayet net ve acik ve anlasilir ,isine gelene.

  • AHMET ÖZBİLEN06 Şubat 2023 17:47

    Artık binalar tarım alanlarına yapılmamalı şehirleşmeler tarım alanlarından dağlık ve sert kayalı zeminler üzerine aktarılmalı.Müteahhitler artık mimar ve mühendislerden olmalı.bunların dışındakilerin inşaat yapmaları engellenmelidir.eli keser tutmayan parası olan müteahhit olmuş.bir de müteahhitlerin inşaat üzerinden malzeme çalmaları iyice kontrol edilmelidir.

  • Mucise Reis : (06 Şubat 2023 15:23

    Eldiven..atkı..çorap..çapka..bere.. hem ucuz hemde çok etkili. Yardım kolilere eklemeyi unutmayın... konserve gıda ürünler, ceket, palto, bot, ayakkabı. vb.. battaniye, desenfektan ürunleri... bebek bezi, kadın pedi.. vb şuan ulaşılabilir ama zaman geçtikçe tüketimler ssnucu ulaşılamayabilir olacak... o bakımdan bu basit ucuz ve temin edilebilir ürünleride kolilerinize ekleyin. En yakın belediyenize gidip teslim edin... x belediyesi araçları komşu belediyelere uğrayarak. kargo firması gibi kutu kutu kolileri alıp, hedef noktaya gidecektir... Belediyeleri bu alanda hizmet vermeye zorlayın ki, belediyelerde bu işi organize edecek seve seve.Bu iş para ile pul ile mesai ile vb. değil Gönül işi ile olabilir.

  • Mucise Reis : (06 Şubat 2023 15:32

    Işık gerekecek. Aydınlık bitip, gece geldiğinde... Pil, lambalar, el fenerleri, baretler, baretli ıçıklı cihazlar vb.  bunlarda varsa ekleyebilirsiniz. Gece geliyor,,. bunlarıda ekleyin  kolilere. Yollar açık olsun resmi  araçlara verin... Ne kadar kamu araçları gelir, hızlı gelir, enkazdan 1 can çıkabilir. Yayılmış yıkımlar. dağınıt biçimde, toplu değil... Yolları kilitlemeyin. Belediyelere gidin yardımlar, için belediyelere kutulu teslim edin...

  • SUÇU BAŞTA ARAYIN06 Şubat 2023 13:58

    şimdi bunu hırsız müteahitler,beceriksiz yan gel yat belediyeciler açık çıplağa bağlayacak.