E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAFAD depremin büyüklüğünü 7.7 olarak revize etti---

AFAD depremin büyüklüğünü 7.7 olarak revize etti

AFAD depremin büyüklüğünü 7.7 olarak revize etti
06 Şubat 2023 - 13:11 borsagundem.com

AFAD saat 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen depremin büyüklüğünü ayrıntılı sismolojik çalışmalar sonrası 7.7 olarak revize etti. Açıklama ile bu sabahki deprem Türkiye'nin en büyük ikinci depremi olarak kayıtlara geçti

Saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli olarak meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma ve çok sayıda can kaybına yol açan depremin büyüklüğü için AFAD'dan yeni açıklama geldi. AFAD, depremin büyüklüğünün 7.7 olarak revize edildiğini bildirdi. 

AFAD'ın açıklamasında, "AFAD saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğünü ayrıntılı sismolojik çalışmalar sonrası 7.7 olarak revize edildi" ifadesi yer aldı. 

Türkiye'nin en büyük ikinci depremi

1939'da meydana gelen ve 7.9 olarak kayıtlara geçen Erzincan depremi Türkiye'nin en büyük depremi olarak biliniyor. 

7.7 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depremi de Türkiye'nin ikinci büyük depremi olarak kayıtlara geçmiş oldu. 

17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nin büyüklüğü ise 7.4 idi.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN06 Şubat 2023 20:46

    ALLAH ım Devletimize ve hükümtimize çok çok yardım etsin.Bir türlü yakalarından afetler eksik olmadı.ülkemize  en az 500-100 milyar dolar masraf getirmiş olabilir.

  • Mucise Reis : (06 Şubat 2023 15:55

     Sağlık bakanı _ ? kaç hastaneni depreme dayanıklımı diye kontrol ettirdin ? Milli eğitim bakanı ? Belediyeler ...Spor bakanı..Diyanet işleri ? Acilen türkiye geneli bütün devlet kurumları tek tek raporlar eşliğinde depreme dayanıklımı ? değil mi ? kontrol edilmeli. imza atanlarda ileride oluşacak durumda yargı karşısına çıkacaklarını bilerek imzaları atmalı. Acil kararname ve düzenleme gerekli bu alanda. Ders alalım hatalarımızdan..... Nereye para pul harcamadık ? .. Bunlarıda aci gunumuzden sonra tartışmaya açacağız. Bugun bütün enerjı... 1 can daha, 1 candan daha fazlası için... kenetlendik... bütünleşiyoruz... Büyükler gereğini zaten yapacaktır.

  • Mucise Reis : (06 Şubat 2023 15:51

    İskenderin devlet hastanesi yıkılı gerçekten rezil durum...Burada sağlık için gerekli onlarda modern cihaz...Sağlık üniteleri.... Zaten farklı nedenlerden dolayı şifa arayan, amelliyata giren, yoğun bakım üniteleri... yatarak tedavi gören insanlar... Yetişmiş doktor, hemşire, sağlık personelleri, ilk müdahale ekipleri vb.. ya aklım almıyor. Bu hastane böyle günde nasıl devre dışı kalabilir ? o yetişmiş sağlık personeli nasıl kullanılamaz duruma düşürülebilir ? bu hastaneyi kim yaptı ise= vatana ihanet ile birebir yargılanmalıdır. Yazmayayaım dedim ama gerçekten o kadar sinir bozucu durum ki. Para pul geçtik. Canlar için şifa dağıtacak bir kurum nasıl , yardıma muhtaç duruma düşebilir ?... oradaki afetin yukunu sırtlayıp şifa vermesi gerekmez mi ? Kader mi ? Gerçekten yargı çöatır çatır işlemeli artık. Neyse susuyoruz bu enkazlardan insanlar çıkar hala enerjımız orada

  • Recai06 Şubat 2023 13:26

    Belediye binalari, hastaneler yikilmis. Ayip