E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaların aşırı değerlemesinin sebebi tüketici talepleri---

Borsaların aşırı değerlemesinin sebebi tüketici talepleri

Borsaların aşırı değerlemesinin sebebi tüketici talepleri
15 Mayıs 2020 - 09:52 borsagundem.com

Wall Street'in ağır toplarının borsaların aşırı değerlendiğini yönündeki fikir birliğine ünlü milyarder Mark Cuban da katıldı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

NBA takımı sahibi olan milyarder yatırımcı Mark Cuban, CNBC'ye verdiği röportajta Wall Street'in ağır toplarına katılarak borsaların aşırı değerlendiği yönünde fikrini belirtti.

Cuban’a göre korona virüs kaynaklı tüketici harcamaların ne yönde şekilleneceğinin tahmin edilememesi borsaların aşırı değerlenmesine sebep oluyor. Bu nedenle milyarder şirketlere değer biçmekte oldukça zorlanıyor.

Netflix ve Amazon hisselerine sahip olan Cuban, şüphesiz bu iki hissenin korona virüs kaynaklı kısıtlamalar ve yeni tüketici alışkanlıklarından olumlu etkilendiğini söyledi. Bu hisseler dışında kalan şirketlerin ise değerinin ne olacağını belirlemenin tecrübeli borsacıların bile bilmediğini iletti.

Cuban’ın yorumları ABD borsaları yeşile döndükten sonra geldi. Güne ekside başlayan Dow Jones endeksi gün sonunu 375 puan yükselişle kapatırken S&P 500 endeksi günü %1,15 oranında artışla kapattı.Borsalarda bu hafta satıcılı bir hava gezse de S&P 500 endeksi 23 Mart’taki dip seviyesinin halen %30 üzerinde.

Daha öncesinde Efsanevi yatırımcı Stan Druckenmiller, David Tepper, Paul Tudor Jones ve Carl Icahn gibi Wall Street’ın ağır topları borsaların aşırı değerlendiği yönünde görüşlerini bildirdi.

Stan Druckenmiller ve David Tepper, hisse senetlerinde risk/getiri dengesinin yıllardır görülen en kötü seviyelerde olduğunu belirterek piyasada görülen tarihi sıçramanın ardından değerlendirmede bulunan son isimler oldu.

Druckenmiller Salı günkü değerlendirmesinde V şeklinde bir toparlanmanın fanteziden ibaret olduğunu söylemişti. Tepper ise Çarşamba günü hisse senetlerinin 1999'a kıyasla gördüğü en fazla değerli halinde olduğunu belirtti.

Wall Street'in ağır toplarına göre borsalar aşırı değerlendi

Druckenmiller: Borsalar aşırı değerlendi

Hisse piyasalarında satış baskısı arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yaşar15 Mayıs 2020 12:54

    yükselişi illahiki bir sebep arıyor ..yani atalar ne demiş minareyi çalan kılıfını uydururmuş ...şunu biz yükseltiyoruz deyinde dünyada anlasın boşu boşuna sebep yaratıp durmayın ....yeni düzen diye uyduruyorsunuz ...bugün virüs etkisini kaybetsin herkes aynı tas aynı hamam devam edecek ..örnek çin ..çok güzel algıyı oynadılar bu algı bitinçe bakalım ne olacak ....bazı kagıtlara gelecekte çok iyi olacak diye yüklendiler algı iyi ama virüs bitince acaba sağlık ve tarım diye bastıracaklar mı ...bütün dünya ekonomileri ticareti her şeye karşı açmak istiyorlar . insandan çok ticareti önemseyen bir dünya varken virüs bitinçe kimsenin sağlık ve tarım diyecegini düşünmüyorum bakalım ne olacak ... 

  • emrah15 Mayıs 2020 10:41

    ABD borsalarından bizene Bizim Türkiye borsasına bakmamız lazım burada şöyle bir algı yaratılıyor ABD'de aşırı değerlendi bizdede borsa düşmesi gerekir bizde aşırı bir değerlenme yok endeks 130 binden 80 bine kadar düştü normal seyrinde 100 binde hatta 110 binlere kadar yolu var bence ülkemizde olumlu gelişmeler oluyor cephede ve masada elimiz güçlü yeni dünya düzeninde bizimde yerimiz sağlam borsa bunlardan etkilenip prim yapacaktır.