E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDruckenmiller: Borsalar aşırı değerlendi---

Druckenmiller: Borsalar aşırı değerlendi

Druckenmiller: Borsalar aşırı değerlendi
13 Mayıs 2020 - 09:58 borsagundem.com

Borsaların tarihsel olarak aşırı değerlendiğini düşünen efsanevi yatırımcı Stanley Druckenmiller’e göre “v” şeklinde toparlanma görülmeyecek

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

George Soros’un eski Baş Stratejisti Stanley Druckenmiller, Salı günü New York Ekonomi Kulübü'ne borsaların tarihi olarak aşırı değerlendiğini söyledi.

Hisse senetlerinde risk-ödül ilişkisinin hayatında gördüğü en kötü seviyede olduğunu düşünen Druckenmiller’e göre devletlerin teşvik programları gerçek dünyanın ekonomik sorunlarını çözmek için yeterli olmayacak. Borsalarda konsensus olarak FED’in hisse senetlerini koruyacağı düşünülse de efsanevi yatırımcı için bu doğru değil.

Yatırımcılar borsalara enjekte edilen devasa likiditeler ve teşvik paketlerinin sayesinde korona virüs kaynaklı sorunları çözeceğini düşünse de Druckenmiller’e göre pandeminin etkileri uzun süre devam edecek ve bir dizi iflasa yol açacak.

“V” şeklinde ekonomik toparlanma bir fantezi olduğunu belirten isim bu konuda yanılmak için dua ettiğini söyledi.

Korona virüs pandemisi dünyaya yayılması sonucunda hisse senetleri Mart ayında önemli ölçüde düştü. Birçok sektörü durma noktasına geldi. Ana ABD endeksleri o zamandan beri kayıplarının önemli ölçüde toparladı ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi yılbaşındaki seviyesini geçti. Borsalardaki toparlanma geçtiğimiz günlerde özel sektör tahvil ETF alımına başlayan ABD Merkez Bankası FED’in olağanüstü adımları sayesinde oldu.

Ünlü isim ayrıca piyasanın Gilead’in ürettiği remdesivir gibi antiviral ilaçlara aşırı tepki verdiğini düşündüğünü söyledi.

ABD vadeli endeksleri toparlandı

Soros: Virüs AB'nin sonu olacak

Borsalara yön verebilecek olaylar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)