E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'in ağır toplarına göre borsalar aşırı değerlendi---

Wall Street'in ağır toplarına göre borsalar aşırı değerlendi

Wall Street'in ağır toplarına göre borsalar aşırı değerlendi
14 Mayıs 2020 - 12:03 borsagundem.com

Efsanevi yatırımcı Stan Druckenmiller’ın ardından David Tepper, Paul Tudor Jones ve Carl Icahn gibi yatırımcılar da borsalar aşırı değerlendiğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finans dünyasının en büyük isimleri birkaç hafta önce pek de mümkün görünmeyen fikre giderek yaklaşıyorlar: Hisse senetleri büyük ölçüde fazla değerli.

Efsane yatırımcılar Stan Druckenmiller ve David Tepper, hisse senetlerinde risk/getiri dengesinin yıllardır görülen en kötü seviyelerde olduğunu belirterek piyasada görülen tarihi sıçramanın ardından değerlendirmede bulunan son isimler oldu.

Druckenmiller Salı günkü değerlendirmesinde V şeklinde bir toparlanmanın fanteziden ibaret olduğunu söylemişti. Tepper ise Çarşamba günü hisse senetlerinin 1999'a kıyasla gördüğü en fazla değerli halinde olduğunu belirtti.

Bu düşünce Wall Street fon yöneticileri arasında güç kazanmaya başladı. Ayrıca yatırımcılar da Fed'in desteği ve 3 trilyon dolarlık tahvil teşvikinin yükselen işsizliği, iflas dalgasını ve sonu görünmeyen pandemiyi telafi edemeyeceğini düşünmeye başlıyor.

Aralarında Bill Miller, Paul Singer ve Paul Tudor Jones'un da bulunduğu fon yöneticileri piyasalar ya da ekonomiye ilişkin endişelerini dile getiriyor.

Bu ölçüde bir aşağı yönlü beklenti olması S&P 500 Endeksi'nin Mart düşüğünden yüzde 26 yükselmesine neden olan iyimserlikle çelişiyor. Bu uyarılar, yeniden seçilme planlarını güçlü ekonomi üzerine kuran ABD Başkanı Donald Trump'ın da dikkatini çekti. Trump, Çarşamba günkü bir Twitter iletisinde "sözde zenginlere" yönelik eleştiride bulundu.

Trump, "Bazılarının karşı pozisyon aldığını ve düşüş olması durumunda çok para kazandığını her zaman hatırlamalısınız. Sonrasında ise yukarı yönlü pozisyon alıyorlar, bunu ilan ediyorlar ve yükselmesini sağlıyorlar. Her iki şekilde de sizi ellerine geçiriyorlar." dedi. ABD Başkanı'nın yorumları Wall Street profesyonellerini büyük bir ihtimalle etkilemeyecek.

S&P 500 Endeksi bu hafta yüzde 3.8 düştü ve yatırımcılar ile ekonomistler düşüşün süreceğini tahmin ediyor.

Diğer ünlü yatırımcılar da son dönemde daha defansif bir duruş benimsedi. Tudor Investment Corp.'un başındaki isim Paul Tudor Jones, Mayıs başında müşterilerine altına yatırım yaptığını, hatta güvenli varlık arayışıyla şirket varlıklarının küçük bir yüzdesini Bitcoin'e yatırdığını belirtmişti. Carl Icahn Nisan sonunda hisse senedi almadığını söylemişti. Bunun yerine nakit biriktirdiğini ve ticari gayrimenkullerde kısa pozisyon aldığını vurgulamıştı.

Druckenmiller: Borsalar aşırı değerlendi

Trump: Borsaların düşmesinin sebebi zenginler

Endekste satış baskısı yurt dışına göre sınırlı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI14 Mayıs 2020 23:52

    30 endeks dışında bizdekiler adeta balon oldu.gelecek haftadan itibaren büyük çöküş kaçınılmaz.

  • Yerli buffet14 Mayıs 2020 20:52

    Bizim borsa sudan ucuz buraya bekleriz yalnız bizde kâr eden değil zarar edenlere yatırım yapın sadece onlar çıkıyor sağolsun spekler güzel çalışıyor.

  • Borsacı Osman14 Mayıs 2020 18:46

    Yalana bak bedavadan az pahalıyız ne sallamışlar he,peovakosyon yapıyor yabancılar bankaları yere serdiler neden?gıda zaten primli bilişim primli ellerinde ne var banka ile sanayi alamadılar zamanında gıda ve bilişim şimdi intikam alıyorlar banka satıp Eşek gibi gelip geri alacaksınız yazıyorım korkmayın panik yapmayın kar eden firmalardan şaşmayın enerjisa,ttkom,bimas,bu defa şartlar değişti onlar gelip bizden alacak.

  • Kamil14 Mayıs 2020 18:08

    Hadi canım, bankalara bakın, hisse fiyatları yerlerde . Aşırı değerlenme buysa

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU14 Mayıs 2020 16:05

    aracı kurumlar bizim borsanın adeta kelepir olduğunu yakında 180 000 endekse gelir denilmektedir.

  • rasim14 Mayıs 2020 15:58

    Bugün nakite geçtim,düşüşü bekleyeceğim.

  • mehmet14 Mayıs 2020 14:58

    ne değerlenmesi çoğu % 30 40 düştü.

  • Nazif akkıllıkarabenlikulağıkesik14 Mayıs 2020 12:21

    ABD değerli ise napalım yani bir sürü borsa da değersiz. Artık bütün borsaların ABD ye, ABD li yatırımcılara bağlı olmasından bıktık. Bunlara imkan verdikçe daha da zengin oluyor, ipleri daha çok ellerine alıyorlar. Yatırım yapmalarına kısıtlama getirilsin.