E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalardaki yükseliş hız kesmeyecek---

Borsalardaki yükseliş hız kesmeyecek

Borsalardaki yükseliş hız kesmeyecek
25 Kasım 2020 - 10:29 borsagundem.com

Wall Street endeksleri geçtiğimiz gün sert bir yükseliş daha yakaladı ve Dow Jones Endeksi 30 bin puanı geçti. Oppenheimer Baş Stratejisti John Stoltzfus’a göre bu yükseliş yalnızca bir başlangıç

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalar rekor yükselişine devam ediyor. Dow Jones Endeksi geçtiğimiz gün 30 bin puan seviyesini geçti ve önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Bununla birlikte yatırım danışmanlığı firması Oppenheimer Asset Managemant’ın Baş Yatırım Stratejisti John Stoltzfus bunun sadece bir başlangıç olduğuna inanıyor.

CNBC’nin haberine göre Stoltzfus ülkelerin artan korona virüs vakalarıyla mücadele etmesine rağmen Dow Jones’un salı günü gerçekleştirdiği rekor yükselişin makul olduğunu belirtti. Baş stratejist iyimserliğin en önemli unsuru olarak esnek bir ekonomiyi gösteriyor.

Stoltzfus röportajında borsalardaki yükselişe ilişkin, “Oldukça açık bir şekilde temel veriler gelişiyor ve bunu daha da geliştirme beklentileri de olası gözüküyor” öngörüsünde bulundu.

Baş stratejist ayrıca aşı konusundaki gelişmelerin, Washington’da başkanlık seçimi sonrası hükümet yapısını daha az belirsizliğin çevrelemesinin ve üçüncü çeyrek bilançolarının beklenenden daha iyi gelmesinin pozitif görünümü desteklediğini belirtti.

Stoltzfus dokuz ay önceki görüşlerinden oldukça uzaklaşmış gözüküyor. Baş stratejist pandemi konusunda uyarı yapan ilk ana akım Wall Street stratejistlerinden birisi olarak tanınıyor. Stoltzfus şubat ayının sonlarında verdiği bir röportajda yatırımcıların kaçacak hiçbir yerinin kalmadığını belirtmişti. Bir ay sonrasında baş stratejist S&P 500 için koyduğu 3.500 puan hedefini geri çekmişti.

Stoltzfus piyasa momentumunun borsayı domine ettiğini belirtiyor. Baş stratejiste göre bu momentum kısa vadede kâr satışlarının kontrolden çıkmasını da engelliyor. Stoltzfus, “Bu noktada, %6 ila %10 arasında bir geri çekilme görebilirsiniz. Ancak bu düşüş mali politikalarla toparlanabilir olurdu" dedi.

Borsa İstanbul küreseldeki rüzgara katılacak mı

 

Endekste yukarı trend korunuyor

 

Pandemi sürecinde aracı kurumların karı arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)