E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalardaki ralli yatırımcılara 22,5 milyar dolarlık risk aldırdı---

Borsalardaki ralli yatırımcılara 22,5 milyar dolarlık risk aldırdı

Borsalardaki ralli yatırımcılara 22,5 milyar dolarlık risk aldırdı
05 Haziran 2020 - 12:21 borsagundem.com

Küresel borsalardaki ralli yatırımcıları daha kârlı alternatiflere yönlendiriyor. Sadece bu hafta içerisinde İngiltere’den ABD’deki tahvil fonlarına 22,5 milyar dolar pompalandı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar Londra’daki para piyasası hesaplarından on milyarlarca doları riskli fakat da yüksek ödemeli yatırımlara kaydırdılar. Financial Times’ın haberine göre, ABD tahvil fonlarına hafta başından Çarşamba gününe kadar 22,5 milyar dolar pompalandı.

2007’den bu yana ABD tahvil işlemleri ve borsadaki satış fonlarındaki nakit akışını izleyen araştırma firması EPFR’nin verilerine göre bu rakam şirketin gördüğü en yüksek seviyede nakit akışını gösteriyor.

Yatırım sınıfındaki kurumsal tahvil fonları hafta içerisinde 5,5 milyar dolarlık giriş sağlarken yatırım sınıfı şirket tahvilleri ve devlet borçları satın alan fonların girişi ise 7,5 milyar dolar.

Çöp olarak tabir edilen seviyedeki tahvil fonları 8,5 milyar dolar toplarken Nisan ayı zirvesindeki haftalık rekorun hemen altında kaldı.

Yatırımcılar geri dönüyor

Fon danışmanlığı şirketi Pacific Life Fund Advisors’ın Baş Varlık Tahsisi sorumlusu Max Gokhman konuyla ilgili, “Son birkaç aydır süregelen aşırı risksiz piyasa davranışından önemli bir geri dönüş olduğunu gözlemliyoruz” ifadelerini kullandı. Gokhman bu davranış değişimine ABD hisselerindeki güçlü rallinin de yardımcı olduğunu belirtti. Piyasa uzmanı, “Genellikle tahviller hisse senetlerine öncüllük eder. Fakat bu durumda hisse senetlerinin tahvillere öncülük ettiğini düşünüyorum” dedi.

Tahvil fonlarına doğru giden bu hareket para piyasası fonlarından da bir çıkış anlamına geliyor. Fon endüstrisini takip eden bir kurum olan Investment Company Institute verilerine göre hafta içerisinde fonlardan 36 milyar dolar değerinde bir çıkış söz konusu oldu. Bu sermaye akışının odaklanıldığı fonlar ise sadece hükümet borçlarına odaklananlar ve 7 milyar dolarlık fon akışı kısa vadeli şirket borçlarına yöneldi.

Kısa vadeli faiz oranları neredeyse sıfıra inen kredi fonlarına olan talep ise yatırımcılar arasındaki verim açlığını da gözler önüne seriyor. Sermaye şirketi Double Line Capital’ın Portföy Yöneticisi Monica Erickson, “Borsalar her yerde ralli yapıyor” ifadelerinde bulunarak, “Yatırımcıların paralarını sıfır getiri sağlayan bir değere yatırmayı umursadığından emin değilim” dedi.

Lufthansa, 32 yıl sonra DAX endeksinden çıkarılıyor

 

O hisseleri satmak için doğru zaman mı?

 

Borsa İstanbul'un yükseliş iştahı sürüyor

 

Nasdaq 100 Sözleşmelerinde nasıl işlem yapılır?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)