E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaO hisseleri satmak için doğru zaman mı?---

O hisseleri satmak için doğru zaman mı?

O hisseleri satmak için doğru zaman mı?
05 Haziran 2020 - 10:32 borsagundem.com

Korona virüs krizinin ardından yüksek performans vererek S&P 500’ü geride bırakan üç hisse grubundan birisi de gelişmekte olan piyasalar. Uzmanlar dolardaki düşüşün bu yükselişi daha da uzun sürdürmesini bekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’teki geri dönüş en çok tercih edilen hisseler üzerinde olmadı. Düşük sermayeli şirketler, gelişmekte olan piyasalar ve finans sektörü mart ayı düşüşlerinin ardından geçen ay S&P 500 endeksinin %10’luk performansını geride bıraktı.

Russell 2000 endeksindeki düşük sermayeli şirketler %16, gelişmekte olan piyasaların endeksleri ortalama %14 ve finans sektörü %12 yükseliş göstererek yatırımcı tercihlerini sorgulatacak derece iyi bir performans gösterdi.

Microsoft hissemi satmazdım

Servet yönetimi şirketi Strategic Wealth Partners’ın Baş Yöneticisi Mark Tepper konuyla ilgili CNBC’ye verdiği röportajında piyasalarda güçlü geri dönüşlerin olduğunun altını çiziyor. Tepper röportajında, “Kazanan hisselerinizi satıp daha farklı alanlarda değerlendirmeniz için doğru bir zaman olmayabilir” ifadelerini kullandı.

Tepper düşük sermayeli şirketlerin hisse değerlerine beklentileri olumsuz. Düşük sermayeli şirketlerdeki azalan gelirle ve borç hizmetleri ödemelerindeki büyümeler bu halihazırda maliyet kısıtlamasında bulunan hisse grubu için tehlikeli bir reçete oluşturuyor. Sigorta şirketlerinin protestolar nedeniyle oluşan zararları karşılamak için büyük paralar ödediği ABD’de finans sektörü de kaygan bir zeminde bulunuyor. Yerel merkez bankalarındaysa ticari gayrimenkul satışlarında düşüş korkusu yaşanıyor.

Baş Yönetici, “Bu hisseleri almak için Microsoft gibi bir hisseyi satar mıydınız? Ben asla satmazdım” ifadelerinde bulunuyor. ABD hisselerinde kalmayı tercih edeceğini belirten Mark Tepper, “Hem teknoloji hem de sağlık sektörlerinde ağırlık artıyor. Bu sektörlerdeki kazanan hisselere pozisyon eklemeyi düşünüyorum. Birden kazanan olmaya yeltenen hisselere yatırım yapmayı çok fazla ilgilenmiyoruz. Daha çok şubat ayı öncesinde piyasa lideri olan ve kriz sürecinde geride kalan hisseler dikkatimi çekiyor” dedi.

Gelişmekte olan piyasalara iyi haber

Danışmanlık şirketi Newton Advisors’un Kurucusu ve Baş Yöneticisi Mark Newton ise bu pek de sevilmeyen gruplar için daha olumlu ifadeler kullanıyor. Newton gelişmekte olan piyasalara ilişkin, “Doların değer kaybı gelişmekte olan piyasalarda olumlu bir etki bıraktı” ifadelerinde bulundu.

“Fiyatların 2018-2019 yılları arasındaki en düşük seviyelerin üzerine tekrar yükseldiğine şahit olduk. Bu orta vadeli bir boğa piyasası sinyali ve gelişmekte olan piyasalardaki yüksek performansın daha ileriye gidebileceğini gösteriyor” diyen Newton, “Doların daha fazla değer kaybedebileceğini öngörüyorum ve bu gelişmekte olan piyasalar için iyi bir işaret” sözlerine yer verdi.

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

Yatırımcıların yeni güvenli limanı teknoloji hisseleri

 

Lufthansa, 32 yıl sonra DAX endeksinden çıkarılıyor

 

Borsa İstanbul'un yükseliş iştahı sürüyor

 

Nasdaq 100 Sözleşmelerinde nasıl işlem yapılır?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekonomist/stratejist 05 Haziran 2020 18:44

    Ya bizim kerizler bitmediği müddetçe tosuncuklar bitmez isim vermek istemiyorum ama bir hisse ayağa düştüyse ondan hayır gelmez herkesin girdiği hisseden çıkacaksın ki düşüşe yakalanmayasın işte bu yüzden ben kaybetmiyorum. Nasıl bir akıl tutulması varsa sürekli tavan tavan gidecek sanıyorlar halbuki onu yapan spek devre dışı kaldı bundan sonra ne uzar ne de kısalır top misali 3 yukarı 5 aşağı parmakla çevirir dururlar. Harbiden akıllanmazlar.

  • ekonomist/stratejist 05 Haziran 2020 21:50

    Son zamanlarda ky en çok olduğu hisse ve ilk kez borsaya adım atanlarının içinde bulunduğu hisse kardeşim. Sayfalarına baktım yine algıcılar doluşmuş füzeler roketler havada uçuşuyor. Hayaller ve gerçekler top gibi oynayacaklar 3 yukarı 5 aşağı..

  • Fuat Serbes05 Haziran 2020 19:10

    Ayağa düşen hisse hangisi olabilir eko ?

  • Borsaci Osman05 Haziran 2020 12:29

    Ne demek şimdi bu?

  • ADÒLLLLLL05 Haziran 2020 12:25

    İZTAR VE TACTARIM SPKÜLATİF SAKIN YAKLAŞMAYIN ÇARPACAKLAR

  • Saçma 05 Haziran 2020 11:12

    Saçma sapan haber yapmaya başlıyorsunuz.

  • spk bulteni05 Haziran 2020 10:55

    niye paylaşmıyorsunuz