E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda halter stratejisi işe yaradı---

Borsalarda halter stratejisi işe yaradı

Borsalarda halter stratejisi işe yaradı
03 Temmuz 2020 - 16:09 borsagundem.com

Kontrolden çıkan kovid-19 salgını yüzünden zor günler geçiren Wall Street, beklentilerin üzerinde gelen işsizlik verileriyle rahat bir nefes aldı. Yatırımcılarsa bir sonraki adım için doğru stratejiyi düşünüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de perşembe günü açıklanan işsizlik verileri beklenenin oldukça üstünde geldi. İşsizlik verilerinin Wall Street’e yansımasının ardından korona virüs süresince borsa stratejileri için önemli bir testten geçecek.

CNBC’nin ünlü sunucusu Jim Cramer sürpriz verilerin yatırımcıların neden halter stratejisini benimsemesi gerektiğinin kanıtı olduğunu belirtiyor. Halter stratejisi yatırımcı portföylerinde düşük sermayeli şirketlerin ve yüksek sermayeli şirketlerin tercih edilerek orta segment şirketler alanının boş bırakılması anlamına geriyor.

Halter stratejisi her ihtimalde kazandırıyor

Cramer işsizlik rakamlarının korona virüs sonrası dönem için bir kesit sunduğunu fakat ABD’de eyaletlerin yeniden açılma aşamalarında geri çekildiğini hatırlatıyor. Stratejinin işlerliğini anlatan ünlü borsa uzmanı, “Salgının deli gibi büyümesi ihtimaline karşı evde çalışmaya uygun hisselerimiz etkilenecek fakat iyileşmenin devam etmesi durumunda ise endüstriyel hisselerimiz var, her şeyin çok kötüye gitmesi durumunda resesyon hisseleri eşlik edecek” dedi.

ABD Çalışma Bakanlığı’nın haziran ayı işsizlik rakamlarında 4,8 milyon tarım dışı istihdamın eklendiğini açıklamasının ardından yatırımcılar piyasalardaki bütün sektörlerdeki hisselerin değerini yükseltti. Cramer borsalardaki alımlara ilişkin, “Bunun meşru bir geri dönüş olduğunu düşünüyorum ve bir geri dönüş sağlıklı bir ekonominin bağlı olduğu hisse senetlerinin satın alınması için daha fazla tölerans sağlar” ifadelerinde bulundu.

Cramer, “Hangi hissenin alınacağından başka önemli bir şey kalmamış gibi görünüyor. Halen %11 oranında işsizliğin olduğu ve salgının tamamen kontrolden çıktığı düşünüldüğünde bu oldukça şaşırtıcı. Hisse senetleri piyasası tüm ekonominin yansıtmaz fakat büyük işletmeleri yansıtır. Büyük işletmeler geri dönüyor ve geri dönerken intikam alacaklar” dedi. Borsa uzmanı kullandığı tüm verileri borsa araştırmaları şirketi Factset’in tahminlerine dayandırıyor.

Avrupa borsalarının rallisi çok güçlü olabilir

 

Suudi Arabistan borsasında vergi şoku

 

BNP Paribas'ta döviz manipülasyonun faturası 350 milyon dolar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)