E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsagundem.com anketinde şok sonuçlar---

Borsagundem.com anketinde şok sonuçlar

Borsagundem.com anketinde şok sonuçlar
10 Aralık 2015 - 11:37 borsagundem.com

Yatırımcılar görüşlerini Borsagundem.com’un ‘twitter anketi’yle ortaya koyuyor. Çıkan iki sonuç aracı kurumlar adına düşündürücü.

BORSAGUNDEM.COM

Türk halkının dünyaya, olaylara, iktidara, ekonomi yönetimine bakışı, yorumu ne? Gelişmeleri nasıl okuyor? Yatırımcı parasını nerede değerlendirmek istiyor? Borsa, döviz, altın için düşüncesi ne? Aracı kurumları nasıl buluyor? Ve nasıl bir Türkiye arzuluyor?
Borsagundem.com halkın nabzını tutmaya devam ediyor…

“Doğru Haber – Cesur Habercilik” farkıyla ekonomi internet haber portalları içinde rakiplerinden ayrılan Borsagundem.com’un “Twitter Anketi”ne ilgi artarak sürüyor.
Gectiğimiz hafta yayınladığımız ilk sonuçlarda bilindiği gibi Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e bağlanan yeni ekonomi yönetimine “Olumlu” bakanlar yüzde 40 çıkmıştı. Yatırımlar için ezici çoğunlukla borsa adres gösterilmiş, ancak ankete katılanların yüzde 69'u BİST’in yeni açılımlarına ‘olumsuz’ görüş bildirmişti. 

Yeni anketlerdeki sonuçlar da yine çarpıcı…

Yatırımcıların yüzde 64’ü hisse senedi seçerken şirketin temettü dağıtıp dağıtmadığına baktığını söylerken,  yüzde 79’unun ortağı olduğu şirketin genel kuruluna katılmadığı anlaşıldı. Aracı kurumların hisse senedi öneri listesini faydalı bulanların oranı yüzde 18’de kaldı, yani katılımcıların yüzde 82’si “Faydasız” dedi. Aracı kurumların hizmetinden memnun olanlar da azınlıkta: Yüzde 29.
 
İŞTE ÇOK KONUŞULACAK ANKET SONUÇLARI





Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • PEGASÜSLÜ NACİ TANÖVERGİL10 Aralık 2015 17:36

    Kazandıklarını yatırımcısı ile paylaşma geleneği olan , borsada kendi tahtasındaki fiyatlarda abuk sabuk işlemler yapmayan , bist 30 başta olmak üzere biist 100 içinden , kurumsallaşmış yabancı yatırımcıların pay aldığı hisse senetlerinden her ay düzenli alım yapıp portföy oluşturan bir yatırımcı daima uzun vadede kazançlı çıkmış... gelecekle ilgili kararları verirken , geçmiş bir yol göstericidir

  • sahte analizler.10 Aralık 2015 17:17

    bazı aracı kurumlar sahte değerleme raporları ile batık firmaları halka arz ettirip bindiği dalı kesti. ranlo, ataç, ekiz, plasp, utpya, erico, çlkho, kervn, akpaz gibi onlarca batık firmayı piyasaya sokup yatırımcılara zarar verdiler. kendi geleceklerine zarar verdiler.

  • TL faiz, 2016'da en sağlamı olur.10 Aralık 2015 13:41

    2016 dünya borsaları için riskli olabilir abd faizleri yükselecek bu da satışların hisselerde yoğunlaşması dünyada demek,2016 paranın korunma yılı olacak yani riskli alanlardan kaçmalı artık.

  • tv10 Aralık 2015 12:38

    arkadaşlar daldaki iki kuştan eldeki bir kuş iyidir borsada paranızı bazı şirketlere bırakırsanız puuff olup gider aynen ran lojistikte oldugugibi cebinizde kalsın paranız

  • Bank10 Aralık 2015 12:28

    Finans işleri tamamen bankalara bırakılmalıydı bu aracı kurumlar kurulmamalıydı.

  • Berkan 10 Aralık 2015 12:26

    Birde bu borsadaki en uç bürün yatırımcı soyma işlemleri hangi siyasi iktidarda oldu ve bu siyasi yetkililer ne kadarda umarsızlar ve bu soygun operasyonlarını yapan payronlar hangi partinin destekçileri diye bir anket yapın. Manzara acık

  • referans10 Aralık 2015 12:13

    Türkiye de borsaya girmeyin derim.

  • x10 Aralık 2015 12:03

    aracı kurumdan hesap açmaya bile korkuyorum.hisse senetleri iznsiz satıyor diyorlar nasıl oluyor bilmiyoru.böyle birşey varmı.araçı kurumlarla ilgili açıklıyıcı yazılar yazırısa sevinirim.bankaların komisyonlarıda çok

  • refrans10 Aralık 2015 11:56

    kanımızı emiyorlar..Bence aldığın hisse senedini spekle birlikte harap ediyorlar.Speklerle birlikte çalıştıklarına eminim.

  • .....10 Aralık 2015 11:53

    Birde şu soruyu sorsanız türkiyede borsaya yatırım yapılırmı yapılmazmı lütfen sorun...